Wormen in het zand

Iedereen aanwezig behalve Donderdag. Rinus later, Earth season, harmony week, clay day

Als we Hornmilk naderen landt daar een reuze havik met berijder. We redelijk worden vriendelijk ontvangen door soldaten met schilden en speren.
Alean voelt dat de aarde koud is, geen goed gevoel. Zou dat te makken hebben met de droogte? Er ligt overal zand en het lijkt dat dat niet normaal is in dit seizoen.
Da man op de havik blijkt een boodschapper uit Poort. Hij blijkt een boodschap te hebben afgeleverd bij het dorpshoofd in de herberg.
In de herberg zit een vrouw in goudgeel gewaad. Als ik mmet haar begin te flirten blijkt zij het dorpshoofd! We herstellen ons snel en als ik met wat kaartentruuks kan aantonen Storm te zijn krijgen wij een boodschap in braille. We ontcijferen geduldig een paginalange uitleg over scheepvaart waar we niks aan hebben maar kunnen nu ook de tekens op de kaart ontcijferen:
lake here…  or here.
Twee mogelijke posities aangevend van een meer, verdomd handig in een woestijn.
Over onze griffioen-vleugels zijn ze niet enthousiast: wat moeten we met die stinkende bende?
Het blijkt dat je de goede veren er eerst uit moet trekken en de whishbones zijn waardevol voor matrixen. Het vlees kan je evt zouten en verpakken om later op te eten.
Van een karavaan die daar is neergestreken horen we dat de bronnen aan de westkant van de opencirkel zijn opgedroogd. Andere tips: Koop kamelen, waterzakken en gezouten vlees. Water: 7 liter per man per dag. Niet rusten bij rotsen want daar zitten slangen. Pas verder op de dino’s die hier zitten.

Op de tweede dag maken we een fire-day-viering mee. De heuvels rondom het dorp worden in brand gestoken (er zit daar schijnbaar lava in de grond) en die heuvels vormen vanaf boven gezien ook zelf weer een soort vlam.
Dan komt Peer terug. Hij zat in Blueclaw (waar de bergen elke ochtend een soort blauwe klauw vormen in de verte) en gaat de groeten doen aan een Sjamaan: Mowan. Bovendien heeft hij geleerd dat de griffioenen alleen groepen aanvallen, niet reizigers die alleen zijn of met zijn tweeën.

Er zijn 3 stadia in het reizen naar griffon mountain:
1e 100 km woestijn
dan onzichtbare komt er een grens waarachter magie beperkt is
2e 100 km woestijn
dan grens waarachter geen enkele magie werkt.
de 2e grens is ook een spirituele barrière. Een Sjamaan moet uit zichzelf treden om een weg te zoeken over de rivier (ether) en stervelingen te begeleiden door die openingen. Een mooie taak voor Isnurd. Pas daarna gaan we de berg op.

Calrak heeft infrarood stenen laten maken. Hij drukt ze in je ogen en je hebt een kans van 1/12 dat je voor eeuwig blind wordt! Bij 10/12 kans kan je voor 75% zien in het donker. Peer, Kim en ik wagen het erop en we hebben geluk: geen van ons moet verder met een stok!
We kopen veel magische spreuken en dingen. (handig aangezien we naar een plek gaan waar magie niet werkt) Verder Kamelen, waterzakken en tonnen, tenten, kleding en voedsel.
De Sjamaan Mowan stuurt een leerlingsjamaan mee: Jindi (betekent zon).
We vertrekken water day, death week, want wat kan er mis gaan in death week?
Na 4 dagen wordt de grond wat steviger en Alean stopt. De grond beweegt. Links en rechts bolt de aarde op en Jindi roept: Zanddraken! stoorworm
Het blijken 2 Stoorwormen. Peer raakt de 1e goed op zijn hoofd. Maar die spuwt zijn gifadem op Isnurd en zijn tijger. Alean raakt de 2e matig en Kim raakt de 2e al beter, maar de 2e lijkt een stuk beter beschermd te worden dan de 1e. Calrak raakt de 2e en wordt gebeten. Peer doodt de 1e.
Kim en peer raken de 2e maar die is nog niet dood. Ik ben inmiddels onzichtbaar en spring zwierig op de 2e stoorworm en duw mijn zwaard in zijn kop. De 2e spuwt nog een gifwolk op Calrak maar de worm is dood. Jindi kan Calrak genezen. Peer haalt de wangzak uit de stoorworm die nog vier ademstoten bevat. Kim vindt een armband, dolk en ring (prot +5) in de maag van de 2e vandaar dat die moeilijker te raken was! Jindi geeft aan dat we bij de 2e rand zijn aangekomen.
Ik verheug me op een avontuur zonder magie!