Winsword en de ontsnapping van griffin mountain

dark season, firtility week, freeze day.

We checken de muur met runes nogmaals en ontdekken dat de tekens van jagers en mijn religie in het verleden aangeraakt zijn, dus dergelijke types waren hier eerder en vaker.
Ondertussen heeft Kim het aan de stok met een Wraight halverwege de verticale schacht. Dat gaat niet erg goed en Peer daalt ook af om hem te helpen en krijgt het aan de stok met een andere geest. Iets verder gezakt ziet Kim een hendel die waarschijnlijk traptreden uit de muur laat schuiven. Hij haalt de handel om en inderdaad, die traptreden komen, maar vlijmscherp en Kim wordt doorboord! Waarna de treden terug de muur in gaan. Kim is dood en we halen Peer en Kim op aan de touwen. De geesten blijven achter op 40 m laagte en we herstellen de wonden van kim zoveel mogelijk maar omdat magie niet werkt hier kunnen we hem niet tot leven wekken. Peer laat zich naar beneden zakken en komt van boven in een kamer als een enorme kaasstolp met twee graven en twee alteren, twee gangen en twee poorten, maar het belangrijkste: Magie blijkt hier wel te werken!
We weten met een ressurect scroll Kim weer tot leven te wekken. win-sword

Boven de zuidergang staat “Treedt hier binnen en verenig u met de grote der aarde” en rond de poort de letters aaineuzbrzotle die vormen de naam van een schaduw wereld Zalubaterionze.
Boven de oostgang: “De lippen der wijsheid stijf op elkaar behalve voor begrijpende oren”
Verder waren er twee altaren waarbij er boven één het beroemde Winsword hing met mijn runes-tekenen erop!
Bij alle vier ligt een puzzel-sleutel die eerst opgelost dient te worden.
Hoewel Peer zeer geïnteresseerd was in het zwaard liet hij het zwaard vanwege de runes voor mij! Je moest iets magisch van grote waarde achterlaten en ik liet mijn anti magie ketting achter op het altaar en nam het zwaard.
Het lijkt er dus op de Aigonus hier is geweest en het zwaard heeft achtergelaten. Voor wat eigenlijk?
Dat moet iets nog beters zijn geweest! Aigonus is daarna waarschijnlijk naar Segundor vertrokken.
Het handvat heeft een glazen bol met 2 wind elementals en nog 3 spreuken, plus bladesharp 20!

Kim en Isnurd leggen magische voorwerpen op het andere altaar en die verdwijnen in het niets.
We trekken de Oostelijke gang in en Isnurd vindt nog een muntje met een masker in een puzzel. Hij geeft dat aan mij.

Alean, ondertussen was de poort uit op een griffin, maar dat wordt een gevaarlijke zaak als de griffin naar de griffinbaas wil om zijn nieuwe vriend te laten zien. Alean probeert de griffin te laten landen door zijn vleugel te doorboren en dat lukt maar niet zoals bedoelt en Alean valt hard op de grond.
Andere Griffins vallen hem aan, maar Alean wordt gered door niemand minder dan Blueface!
Alean wordt wakker op een bedje van helend mos en wordt gebracht naar Pisal.

De rest loopt door de oostgang die nu is afgesloten (je kan niet terug de zaal in) en Kim en Isnur worden beloond met een extra powerpunt. De gang gaat langzaam over in woestijn en even later lopen we door de woestijn en zien Pisal, Alean en de tijger.

Voor we in Blueclaw aankomen worden we opgewacht door een stuk of 8 griffins! Maar hier werkt magie weer en mijn winsword blijkt een machtig wapen. De rest slaat ook flink van zich af en we weten de griffins te doden zonder dat ze de eieren kunnen bemachtigen.
In Blueclaw laten we onze buit taxeren: De bronzen ring (obsidian, zwart) geeft 1 hp bij je totaal, de ketting ook. De edelstenen in de dolk bevatten 10mp per steen, en de riem weer hp bij je totaal.
Het zwaard uit de graftombe-val is een paar duizend jaar oud, meer info in de knowledge tempel.
De windberries helpen bij verstoppen, je wordt minder zichtbaar. Alean bewaart ze in een pot van bewaring.
Skar wil iets moois maken van de tak van de windberrieboom die Alean voor hem heeft afgesneden: na een ritueel kan je er een vliegende bezem van maken!

We rusten even uit in dit vriendelijke dorp, maar zijn vastbesloten om de griffin eieren naar de bergen te brengen waar een herder woont die ze kan ruilen voor kleine griffins die nog te temmen zijn.

Verder moeten we nadenken over wat ons verhaal voor impact op dit gebied kan hebben en hoe we het brengen. Aigonus is niet dood en Blue face heeft een Elf gered! Onze verhalen worden legenden van morgen! En we hebben het zwaard om het te bewijzen.