Wat een spookstad!

Aanwezig: Alean, Peer,  Kim, Donderdag en Isnur en ik dan, Storm.

Peer, isnurd en Alean waren in een kamer in gevecht ofzo, Alean wordt doormidden gehakt! Peer haalt een handel over en de hele ruimte stort in! Peer weet met moeite bij te blijven en ziet achter een luikje een Slarge (?). Uiteindelijk blijkt het een soort nachtmerrie te zijn en komen ze bij in de kerkruimte.

Oh ja, we werden aangevallen door een menigte ghouls en zombies die de kerk in proberen te gaan.
Eerst willen we ons verschansen in de bieb in de hoop dat ze net als in minecraft overdag verdwijnen, maar later krijgen we toch onze twijfels. Peer gaat vliegen met zijn tapijtje en ontdekt dat er 5 creatures zijn met een extra groot hoofd en broadswords (huatoh). Ook ontdekt hij een stuk of 4 gebouwen waar monsters uitkomen. We gaan naar zo’n monster bron en moeten rennen over het spekglad ijs.
We zien in zo.n gebouw een gat in de grond waar ghouls uitkomen. We gaan verder. Peer krijgt een mm op zijn bek en Kim gooit een kegelbom: boem, 17 dood. Hoewel we dapper strijden wordt het een haast onmogelijke strijd omdat de ghouls/zombies e.d. bijna eindeloos aangevuld worden. We hebben als plan om door te stormen naar een pier en daar het magische kasteel (instant burcht) van Isnur op te zetten maar of we die gaan bereiken? Ik gooi een kaart waar een reus uitkomt en die swiept een hoop monsters weg. Dat geeft wat ruimte maar niet voor lang want hij wordt ook geraakt. We klimmen een huisje op en gelukkig is er aan de bovenkant een luik. Ik geef de opdracht aan de reus om voor de deur te blijven, dood of levend. Peer is langs het ravijn door de mist gevlogen en komt min of maar achter de vijand omhoog en gooit een bom op een huatoh.
Kim gooit een bom door het luik en gaat naar binnen. Er zijn meerdere verdiepingen en uiteindelijk een gat in de grond. We dalen af en komen in een dwarsgang met allerlei opengebroken crypten.
Hier lagen natuurlijk de doden van de stad en deze zijn levend gemaakt om te gaan spoken!