Velociraptors

Earth season, Death month, God day.

We trekken verder naar het NNO. Er steekt een wind op die het zicht wat belemmert, maar het is nog geen zandstorm.
Isnur meent hagedis achtige wezens te zien maar dan manshoog! Ook ziet hij een oase. De bron blijk droog en de put ook.
We onderzoeken de put en graven die dieper uit om alsnog water te vinden. Na uren graven vinden we weliswaar een wel met 60 liter water, maar daarmee is het water echt op.
Opeens komen de hagedis achtige in een groepje van 5 dichterbij! Kim, Peer en Alean gaan erop af, Kalrak ik en Isnur blijven bij de kamelen met water. Tenslotte een levensbelangrijk bezit in de woestijn. Het blijken velociraptors en Kim, Peer en Alean worden aangevallen. Het blijken stevige jongens. Ze weten ze slechts met moeite te doden als blijkt dat er tientallen op mij en mijn groepje afkomen. We weten de kamelen naar een wat beschutte plek te brengen maar er komen er meer en meer!
Isnur gooit een bom terwijl de groep van Kim, Alean en Peer zich bij ons probeert te voegen. Dat gaat niet vlekkeloos wan Alean wordt gebeten en zijn hele arm ligt eraf! En Peer laat zomaar zijn wapen vallen na een ongelukkige move.velociraptor

Ons groepje probeert de kamelen te verdedigen en we weten de voorste velociraptors te doden. Als Alean zich met zijn arm onder zijn arm bij Isnur voegt maakt Kalrak een rare move met zijn bijl die eindigt in mijn buik! Even later verliest hij zijn rechter arm. Nu hebben we geen scroll meer om die er aan te zetten want de laatste gebruikt Isnur voor Alean.
De situatie ziet er vrij hopeloos uit en Isnur besluit zijn instant burcht op te zetten.
De tijger van Isnur en Kalrak gaan als eerste naar binnen en ik verdedig de poort tot iedereen binnen is. Vlak voordat ik naar achter tuimel en de deur dicht gaat zie ik nog net hoe de velociraptors zich tegoed doen aan de kamelen en de watertonnen kapot breken.

In de burcht is het opeens een oase van rust en genot. Eten, drinken, bedden, alles. Kalrak neemt een bad (const+1), ik klim naar een haak (dext+1), Alean slaapt twee nachten in twee bepaalde bedden (2x1hp), Peer doet iets onder de trap (pow+1), Isnur drinkt wijn met een stukje vlees (int en str + 1) en als ik ‘s avonds de haard llaat branden en oppoets dan blijk ik nog mooier te woorden dan ik eigenlijk al ben (app +1).

De velociraptors blijken ons te hebben omsingelt. Daar zitten we dan. Comfortabel en wel, maar onze kamelen zijn dood en we hebben maar beperkt water. Peer doet een verkenningstocht en ziet dat er nieuwe groep velociraptors arriveert, dit keer dragen ze speren.
Niettemin  besluiten we de derde dag te vertrekken met een halve ton water op de tijger gebonden. De Velociraptors laten ons doorlopen, maar volgen ons op een afstandje. Als de nacht is gevallen en we doodmoe zijn besluiten we te gaan slapen op een heuveltje. De derde wacht (mijn wacht) vallen ze aan! Ik probeer een kkaart te gooien om een monster op te roepen, maar werkt hier niet.
Rug naar rug op de heuvel wachten we ze op. de eerste lichting wordt gedood of zwaargewond, maar het zijn er veel. Steeds twee velociraptors per een van ons. En een van de twee is er een met een speer. Die speren gaan dwars door je harnas lijkt het wel. Bovendien zijn die speren dragers beter beschermd. Hoe gaat dit aflopen? Zonder plan gaan we dit verliezen. Of moeten we teen tweede burcht opzetten?
Opeens zie ik reuze-arenden in de verte… oh nee, dat is een ander verhaal.

Storm