Tes zit vol trolzombies

Storm season, Death week, Kleyday

De deuren bij de ingang van de tempel kunnen niet meer dicht. We besluiten de tempel verder te verkennen. Bij de Y-splitsing gaan we links.
Donderdag hoort in de verte gefluister in trollentaal. We zijn voorbereid op gevechten met spirits als we de ruimte aan het eind van de gang binnenlopen, maar het blijkt dat we gewoon kunnen hakken en tjoppen met een stel trollenzombies, een horde die aangroeit, letterlijk en figuurlijk.

De ruimte bestaat uit 6 tetraëders die weer in een driehoek staan opgesteld met daarboven 3 tetraëders op de hoeken van de onderste 6. Daarboven is het (platte) plafond. We weten dat de tempel een bol dak heeft, dus er is een ruimte boven waar precies één tetraëder in past. Naast de trollenzombies zijn er 7 gargoyles (waterspuwers), één gongon en 50 spirits (in de etheral?). Als de fetch van Rinus een aanvalsspreuk doet vallen die hem meteen aan en wordt deze uitgeschakeld. Als mijn allied spirit (May) een healwound spreuk doet vallen ze niet aan.

Trol zombie


We verslaan Alle trollen en de gongon en laten de rest met rust.
Dat wil zeggen… Als we al op de terugweg zijn, de tempel uit naar het graf vliegt Alean nog even naar één van de gargoyles en tikt hem op zijn neus. Die opent zijn ogen en schiet iets op Alean waardoor hij een nare ziekte zou krijgen als hij niet door pillen en geluk deze weet af te wenden. Het blijft onduidelijk of er iemand is die de trollen aanstuurt.
De tetraëders bevatten opengemaakte graven. Ik vind in een luikje een magische monocle en Mc Milk vindt een medallion van de trade god. We verlaten de tempel (het bovengrondse gedeelte dan) en openen het graf in de zuilengalerij.
In de buitenkant van de trap naar beneden zitten 6 gargoyles aan elke kant. Gelukkig blijven die van steen als we er langslopen in de richting van de tempel. Want op dezelfde plek als bij de bovengrondse tempel is weer een deur maar nu een verdieping lager. We moeten een magische barrière door en komen in ruimte met een tetraëder met de punt naar benden. De piramide van 10 tetraëders die we bovengronds zagen zien we wellicht nu in spiegelbeeld met de punt naar beneden en dan zou dit de spiegel-equivalent zijn van de bovenste tetraëder in de koepel op het dak.
Helaas kunnen we dat niet “even” uitzoeken want deze tetraëder heeft een puzzelslot en de ruimte bevat troll skeletons, ghouls die verschrikkelijk huilen en figuren met grote hoofden! En bovendien blijken alle spreuken die we gedaan hebben buiten de barrière niet meer geldig. Ik mag het slot proberen te openen terwijl mijn vrienden de vijanden aanvallen. Ik pruts en pruts, maar het lukt me maar niet om hem te openen. Daarbij maakt het gehuil van de ghouls me volstrekt moedeloos. IK heb er opeens helemaal geen zin meer in, en ik ben niet de enige. Ook Kim ziet het niet meer zitten en nog iemand al weet ik niet meer wie.
Maar het kan me ook helemaal niets meer schelen!