Sjopping time

Bij het pakken van onze eerste drie keuzes blijkt dat sommige items verdwijnen en bij sommige items is er een tweede exemplaar. Verder blijkt dat je ook bijzondere items kan inleveren, waarna je weer een ander (vierde) item kan pakken. Dat kan één keer per persoon.
Ik lever een magisch broadzwaard in en kan daardoor naast de stormkroon en het 2-way amulet en de nachtbril ook een gecko zadel meenemen. Nu maar hopen dat er ooit in de nabije toekomst een riding gecko opduikt!
Iedereen is druk met shoppen en uiteindelijk gaan we de “winkel” uit.
Niemand heeft het aangedurft om een schedel vol edelstenen te pakken.
Ik zag nog een doosje met “bring helpful friend” en neem dat mee.
Buiten komen we in de tempeltuin en gaan een biertje drinken bij Peggy de partner van Hans.
Het blijkt dat we allen opeens een dun zilveren kettinkje dragen. Een aandenken?
Peggy is allerhartelijkst en vraagt Kim of hij een Bloody Mary of een Pisang Ambon wil. Kim gaat voor de Mary, maar wij raadden hem dat ten strengste af met in ons achterhoofd de ervaring die Peer had met een ander rood drankje nog zo kort geleden. Hij verloor 15 hp en ook nog intelligence.
Peggy heeft nog wel een ander drankje voor ons. Een speciaal drankje dat meerdere kleuren bevat. donkergroen (power), lichtgroen (int), geel (str), blauw (const), en wit (app).
De eigenschappen tussen die tussen haakjes staan kennen we pas nadat we de drankjes naar binnen hebben geslagen. Alean krijgt een power erbij, Kim en Peer een strength, Donderdag constitution en ik appearance! k ben er nóg mooier op geworden!
Verder blijkt Peggy de kaart van de planes te kennen en kan de meeste planes op een basketbal tekenen. Europa is dan op de plek van de noordpool en de rest is me een beetje ontgaan.
Peggy heeft een kaartspelletje voor me. Alleen krijg ik geen regels te horen…
1e ronde: ik mag een kaart kiezen, maar niet kijken. Wil je dit? Nee.
2e ronde: ik mag twee kaarten kiezen, blind. Wil je dit? Nee.
3e ronde ik mag drie kaarten kiezen. Ik ben bang dat ik niet over een bepaald aantal heen mag en kies veilig: JA.
Het blijken een harten 9, harten 2 en ruiten aas te zijn! nieuwe kaarten voor mijn deck met monsters! De aas is waarschijnlijk een Sea serpent. Verder een Ghoul Goblin.
Buiten probeert Alean zijn reuzen-harnas en wordt opeens 8 meter hoog en enorm sterk.
We gaan terug naar Hans.
Hans verklaart het doosje met “Helpful friend”.
Het blijkt dat je daarmee Dwerg fighter Goldfinger (oude karakter Maerlant) op kan roepen. Dat kan niet elke dag en hij komt alleen als hij daar zin in heeft.
We vertrekken en willen met de griffons gaan vliegen naar het begin van het pad naar het rode blad. We komen dan ook langs de hobbits (Pohon). Die schijnen te weten hoe je over de rivier kan reizen.
Als we de griffons oproepen bereikt ons het bericht dat alle paarden weg zijn uit de stallen. Onze oude vriend Xarbi heeft ze meegenomen waaronder het vliegend paard van Peer. Willem is er achteraan.
We gaan vliegen en na een aantal dagen vliegen zien we 5 skybulls in de verte bereden door trollen. Ha! matten!
Alean schiet de eerste als eerst van zijn bull en even ben ik bang dat ze allen al neer zijn voor we goed en wel in de buurt zijn, maar dat blijkt mee te vallen. Mijn allied spirit bakt er niet veel van, maar Donderdag weet er uiteindelijk twee aan zijn lans te prikken en uiteindelijk winnen we zonder veel problemen. We landen om de overblijfselen te onderzoeken en maken een kampvuurtje. De biefstuk die Peer uit de Skybulls snijdt smaakt heerlijk!