Poort naar het pad van het blad

We gaan vol in de aanval met een kleine omweg om de Goblins te misleiden.
Donderdag doodt er een, Alean een stuk of 4, Peer 1, Kim 2 en ze vluchten allemaal weg! Eindelijk eens verstandige vijanden. We trekken verder naar west-noordwest, de Goblins blijven ons op afstand volgen. (de tijgerbos is noordwest, Arunzee is west). Kim en Donderdag krijgen een blaaspijltje in hun been en voelen zich daardoor slapper. Na een dag verdwijnt het effect. Dan volgt er een nieuw slagveld. De Goblins hebben pijltjes op hun rug. Eerst slaan ze met knuppels op hun rug en dan naar voren waardoor het pijltje van de rug, naar de knuppel en naar ons wordt geslingerd. Alean fumbelt en schiet op de hond van Kim. Kim fumbelt ook en blijft stokstijf staan. Ik roep de wervelwind op en die doet zijn ding. We blijven om Kim heen staan en vechten, ik sla er 4 in 1 keer! Peer is ook goed bezig en de een na de andere Goblin valt dood om. Dan voelen we prikken van boven! De Sylph is bijna dood! Ik roep hem snel terug. Als hakkend en Tjoppend bereiken we de uitgang. In totaal hebben we er meer dan 100 afgemaakt!
Na 40 dagen komen we op een plateau met een doorgang waar lianen een slot vormen. Het is een puzzel die we pas na de nodige hints open krijgen waarbij we voortdurend worden bestookt door pijltjes van goblins. Het pad dat we volgen lijkt steeds meer gemaakt door dwergen.
Opeens zien we iemand met een lange baard: Dallar! We staan op een kruispunt met 8 uitgangen. Dallar heeft 1 bowlingbom voor ons. We moeten uitkijken: grote groepen chimps, gorilla’s en oerang oetangs. Die luiteren waarschijnlijk naar de vier ruiters van de Aap-ocalyps die “command aap” kunnen.
We reizen nog een maand. In de verte slingeren apen met ons mee. Ze zijn schuw en waarschuwen elkaar. De chimps zijn de slimste (voetvolk), Gorilla’s domme fighters, en de oerang oetangs tovenaars.
We worden verwacht. Het einde van dit pad is het begin van het bladpad, maar daar staan de vier vrienden, zeg maar vijanden, ongetwijfeld op ons te wachten. Ze weten dat wij daardoor moeten.
Hoe gaan we dit aanpakken?
Ongezien langs sneaken lijkt geen optie, hooguit voor een enkeling.
Peer kan via een kristal praten en priesters kunnen dan aan de andere kant zitten en toverspreuken afvuren. Maar zijn die priesters wel tegen de vier ruiters en voor ons?
Het ziet er naar uit dat we een kar die kant op sturen met replica’s van ons als afleiding en zelf langs proberen te sneaken. Een plan dat bijna niet mis kan gaan…