Piramide labyrint opgelost

Het is duidelijk, we moeten het labyrint nogmaals in om de schatten te vinden. Omdat er maximaal 3 per keer naar binnen kunnen, gaan we verder in 3 groepjes: Alean, Skøl & Rinus, Mc Milk & Peer, Donderdag & Storm. Omdat het naarmate je verder komt steeds moeilijker lijkt te worden kiezen we eerst doorgangen die eigenschappen vereisen waar we juist niet zo goed in zijn. Donderdag wist zijn karakter eigenschappen kunstmatig wat op te boosten, anderen ook of hebben wat meer geluk, zo komt het dat ik in de eerste kamer al in de problemen kom omdat ik een super zwaar hek niet opgetild krijg. Ik blijf als laatste achter in die kamer waarbij alle wachters het dan op mij gemunt hebben. Alleen met behulp van levenspunten van mijn vrienden en de nodige drankjes blijf ik op de been en weet ik het hek net op tijd alsnog op te tillen. De volgende kamer die ik zie is er een met twee Minotaur’s. Donderdag is dan al weer vertrokken en ik, onzichtbaar, weet er lang te sluipen naar de volgende kamer. Die blijkt niet een niveau lager te zijn, maar op het zelfde niveau. Dat ontdekken de andere ook. We zien dan ook elkaar weer en het blijkt dat pas als je twee kamers op niveau twee hebt bezocht en door gaat je een niveau lager kan komen. Ik kom met Alean en Donderdag in een kamer met een dark sphere die demoralizes en Mc Milk en Insurd gaan een gevecht aan in een andere kamer met earth elementals die ze grandioos verslaan. Skøl is de eerste die uit het labyrint komt en de rest volgt wat later.
De zwaartekracht draait weer en we kunnen in de kamers waar we eerder waren kijken. We zien ook de laatste piramide in de koepel op het dak. Die is van glas. We zien erin een Sjamaan met vlammen achter zijn hoofd. Verder zijn er slangen op de grond en spirits. Ook zien we zeshoeken met cijfers en schatten voorbijvliegen. Er zijn ook wandschilderingen (zie onderaan).
De Sjamaan spreekt:
Ik heb 3 keuzes. 1: stap naar buiten en er gebeurt niets. 2: Je kan mij proberen te doden, dan vecht ik terug en zal er wellicht iemand van jullie sterven. 3: Geef mij 5 power per persoon en de deur van de schatkamer gaat open.
Aangezien we in de handelstempel zijn gaan we onderhandelen en komen we tot 4 power p.p.
De sjamaan trekt ons leeg, of onze allied spirit (in mijn geval 2 om 2). Bij Alean aangekomen stopt het echter niet bij 4 power, maar gaat hij door met drainen. 5 power, 6 power, 7 power.. Alean is te verbaasd en reageert daardoor erg traag en het duurt eindeloos voor hij zich losrukt. Het kost hem 7 power! Waarom de sjamaan het juist op Alean heeft gemunt is niet duidelijk hoewel Alean wel behoorlijk lang door bleef zeuren.
De sjamaan geeft Alean nog wel een tip en verdwijnt, een sleutel puzzel achterlatend. Ik pak die snel op en met een ietsiepietse duwen gaat deze uiteindelijk vrij snel open.
Er verschijnt een veld van zeshoeken met cijfers en doodshoofden en twee sleutels. Met behulp van de gevonden “zeshoek sleutels” ontdekken we dat we een pad kunnen maken met alle cijfers 45362718. De laatst 8 zou dan uit moeten komen bij een sleutel. Dat is de juiste sleutel.
Er komen 7 groene bekers naar boven en één rode.
Ik word aangetrokken door de rode, maar besluit toch om voor een groene te gaan. We kiezen elk een model drinkbeker waarbij Alean de beker kiest die de sjamaan getipt heeft, als goedmakertje wellicht.
Donderdag krijgt 10 hp + 1 power.
Mc Milk krijgt 8 hp + 1 intell.
Peer krijgt 9 hp + 1 str.
Skøl krijgt 10 hp + 1 power
Isnurd krijgt 12 hp – 1 power.
Storm 8 hp + 1 dext
Alean + 15 hp – 3 appearance (verschrikkelijk in mijn ogen!)
Vervolgens is er nog de rode drank. Eerst mag Alean die, maar die weigert. Isnurd en Peer dobbelen erom en Peer wint, maar deze had hij beter kunnen verliezen: na het drinken van de rode drank verliest hij 15 hp en 5 intelligence!
Oei, daar ben ik mooi aan ontsnapt.
We krijgen ook nog allen een pil met een extra power, geloof ik.
Verder zijn er nog de doodshoofden van of met edelstenen:
Diamant, Jade, Goud, Zilver, Platina, Turquois, Robijn. Over de doodshoofden wordt gezegd: een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Misschien maar afblijven?
Daarnaast zijn er talloze items waarvan we er 3 per persoon mogen kiezen.
De lijst volgt nog, maar wat ik me nog kan herinneren (let niet op de spelling):
Robe arcane, smugglers iets, shirt of inmolation, vest of tracking, gobbles of night, Shoes of fire walking, glowing gloves, heli gloves, Harp of doom, Yeti fur, challeng pois, Neckme stars, Sjaal of lifekeeping, agile alpen stock, winterwo.. , Amulet of teleport, Boneless leather armor, Shadow armor, Gekko zadel, Smoke stick, Martery armor.
Kortom, een rijk gevulde prijzenkast, het lijkt wel één van de acht.


schilderingen in het piramide labyrint