Peer en Alean worden meegenomen

Aanwezig: iedereen!

Ik ging naar de vuurtoren om naar de ballista’s te kijken en daar aangekomen bleek het leger het kamp uit te rennen richting het grote plein. Op dat plein waren de mm bezig met de brews die uit het grote gat n de grond kwamen gekropen. Alean was lekker bezig in een missile frenzie en Kim gooide een mega bom in het gat. Hadi was ook goed bezig met een hoop bliksem en donder. Na een eerste ronde te hebben tegengehouden stegen Peer en Isnurd op op een vliegend paard om de mist en vooral het zwarte gedeelte daarvan te onderzoeken en zo mogelijk te stoppen. Ze vlogen om de mist heen en zagen 15 grote schepen in het westen in het meer liggen ondertussen bleek het water te bevriezen en uit die boten kwamen kleinere botjes met ijsskates (ijszeilers) eronder. Peer dacht zijn vrienden de Eskimo’s te herkennen, maar het bleken al gauw toch brews te zijn! Geen goed nieuws.
Ondertussen kwam ik er achter dat ik eigenlijk niet zoveel te zoeken had bij de vuurtoren, ik wilde de bruggen beschermen dus ging ik die kant op. Toen ik bij de mm kwam, klonk er een verschrikkelijk gekrijs en kwamen er recht van boven krijsklauwen op ons af. Ik kon het gekrijs maar met moeite weerstaan en wist wel met mijn kaarten er 1 neer te halen. Ook Alean en Kim wisten er 1 naar benden te halen en dat leverde ons tijdelijk AP op.
Daarna ging ik aan een slimme soldaat doorgeven wat we wisten van de ijsbootjes en dat hij dat maar door moest geven aan de generaal (Sam). Bij de oostelijke brug zag ik de minotaurus Yves en de Elf Nolin langsrennen richting het parkje. Ondertussen had Alean stom genoeg het touw van zijn boog gebroken dus ik leidde Nolin richting Alean omdat die een boog kan repareren. We klommen daar op een dak en we wisten een groepje vriend-soldaten te ontzetten zodat ze onze richting konden komen. Ondertussen Probeerde Peer en Isnurd op het vliegende paard de zwarte mist aan te vallen want dat is waarschijnlijk een elemental of elementals: Shade. In hun gevecht werden ze ook nog lastiggevallen door een air elemental die zuurstof aan ze onttrekt.
In de etheral bleken er een zooitje Chonchon’s op ons af te komen, dat zijn een soort vliegende hoofden. We waren afgedaald naar de straat om de soldaten te helpen toen er opeens achter ons een stuk of 5 heftige brews op ons afkwamen. Aanvallen van andere soldaten doet ze niets, ze gaan recht op de mm af! Hadi werd ondertussen getroffen door een spreuk (befuddle) waardoor hij vrijwel niets meer kon doen! Kim wist hem op zijn lama te hijsen en op een dak (volgens mij in een donker hoekje in een steeg, maar wat geeft t?) te zetten en te verstoppen met een toverspreuk. Ik gooi een paar kaarten naar de voorste gast en raak hem in het been, hij heeft er een beetje last van. Ook Alean raakt hem met pijlen. Bijlen lijken ze echter niet te raken. Ook mijn zwaard deed de voorste niets! Ik kon nog maar net zijn klap ontwijken. Meteen daarna greep ik een regenpijp en hees mezelf (sierlijk) omhoog en liet een touw zakken voor Alean. Ondertussen is Peer door dezelfde spreuk geraakt als Hadi. Er komen brews aan die Peer gaan vastbinden en meenemen. Isnurd gaat er in de etheral achteraan. Die sterke gasten zijn het huis ingegaan waar wij op staan maar ik weet nog wel mijn 5 zakjes met hars op ze te gooien en te igniten. Ze hebben wel wat last van het vuur maar raken er bepaald niet van in paniek. Ik spring naar een ander huis en gooi ondertussen nog een kaart op 1 van die brewsgasten. Alean wil er 1 op zijn nek springen, maar doet dat wat onhandig en valt op de grond! (zijn 2e fumble – 000 worp- na het breken van zijn boog pees) Ik bestook die gasten met scherven en een magische dolk, de scherven doen schade, maar de dolk niet. Kim komt ondertussen aan bij het achtergelaten paard van Peer en ontdekt dat de goblet of peace daar nog is. Hij plopt het paard weg en voegt zich bij Isnurd in de etheral plane (Kim kan niet in de etheral). Daar gooit hij nog lekkere bommetjes (dat zijn een ninja wapen – uitgeholde eieren met giftige poeders) op die gasten die Peer wegdragen richting (wat later blijkt) de draaikolk in de rivier. Ook verandert hij hun wapens in slangen en dat soort grapjes.
Ik volg Alean die ook is vastgebonden en meegenomen wordt. Opeens zie ik een moordenaar die een brew te pakken neemt. Het blijkt Pedro te zijn die zegt dat dit deel van de stad misschien onderwater komt te staan en dat ze gaan terugtrekken naar het zuidelijke deel van de stad. Ik krijg van hem een wachtwoord en de plaats waar ze elkaar ontmoeten in het zuidelijke deel van de stad. Hadi is ondertussen weer hersteld en voegt zich bij ons. We volgen Alean (Pedro kent de goede sluiproutes en snelle steegjes) en zien dat ze de bevroren rivier opgaan ook richting het gat waar normaal gesproken het water in valt en iemand die er ingaat nooit meer uitkomt. Maar nu niet want er komen wederom brews uit! We kunnen niet toestaan dat ze peer en Alean het gat in dragen dus we zullen moeten battelen. Hadi doet nog een redelijk sterke spreuk, maar die lijkt niets uit te halen.
De situatie is vrij hopeloos, maar juist in een hopeloze situatie komt bij de mm het beste naar boven!
(hoop ik)