Oog in oog met de vier ruiters van de apocalyps

En wie zie je daar verschijnen?

De dwergen willen zo’n 5000 dwegen naar het tijgerbos turen als afleidingsmanoeuvre. Dat lijkt een goed idee hoewel we ons afvragen of dat echt veel gaat helpen.

Als Kim naar buiten kijkt vanaf de wacht toren/plaats ziet hij een man het pad aflopen naar ons toe vanaf de kant waar de poort moet zijn. Het blijkt Tony! Tony, die Alean wist te verslaan in het boogschutters toernooi in Vierbrugge. Deze man blijkt interessante informatie te hebben: hij heeft een pad gevonden dat ons ongezien naar de poort nnaar het rode pad kan brengen! De poort is moeilijk te zien, je moet er een beetje dubbel voor kijken, maar als je hem ziet dan is dat onmiskenbaar.

Aan het eind van het pad waren onmiskenbaar ook de vier ruiters die we al eerder tegen zijn gekomen. Tony spreekt zelfs van 5 a 6 power entiteiten!

Wit paard: boog, kroon, hoorn aan riem, verovert, “Eirotciv” (Victorie)
Rood paard: zwaard, brengt oorlog, “Mulleb” (Bellum)
Zwart paard: weegschaal, half-elf, brengt honger “Teiruse” (Esuriet)
Vaal (bleek) paard, dood, “Sun refni Metrom” (Mortem infernus)

We besluiten om met een zwaar gepantserde kar (het worden er drie uiteindelijk) en 250 (het worden er 150) dwergen richting de uitgang van deze plane te gaan en dan halverwege bij het pad dat Tony gevonden heeft de karavaan te verlaten waarna dubbelgangers van ons de vijand moet laten geloven dat we nog met de karavaan mee reizen.

Als we in gesprek gaan met de priesters via de kristal van Peer komen we meer te weten over de situatie in deze plane.
De vier ruiters willen het huidige evenwicht in stand houden en daarom willen zij dat niemand de plane verlaat. Anders voorspellen zij een apocalyps. Die zou kunnen bestaan uit het feit dat de armen van deze plane zich naar elkaar toe bewegen zoals een zonnedauw. In het verleden hebben losse armen zich wel bewogen, maar nooit alle armen tegelijk.
Niettemin hebben de priesters van de verschillende tempels er voor gestemd om ons te helpen in onze queeste. Ook al betekent dat wellicht de ondergang van Linar. Zij zien ons als uitverkorenen die datgene moeten doen dat voorbestemd ligt.

We vertrekken met de karavaan richting de poort waar de vier ruiters ons ongetwijfeld zullen opwachten. Chimps volgen ons. Na twee weken moet de karavaan halt houden omdat de weg geblokkeerd is. Direct worden we aangevallen door Chimps die moeilijker te raken zijn dan we hadden gedacht. Gelukkig zijn hun aanvalsmogelijkheden behoorlijk beperkt. Wij verdedigen de huifkarren om te voorkomen dat chimps onze dubbelgangers zien en dit doorvertellen. Samen met de dwergen wordt de aanval snel afgeslagen. Er zijn 5 dwergen gedood en meer dan honderd apen. We trekken verder. Als we ter hoogte van het geheimzinnige pad komen weten we ongezien de karavaan te verlaten en de ingang van het pad te bereiken. Niet iedereen ziet de ingang meteen, met name Isnurd en Peer hebben de grootste moeite om de haaienvorm in de ingang te herkennen. Om het pad in te kunnen moeten we nog een aantal puzzels oplossen. Wellicht mogen alleen intelligente wezens het pad betreden.
Het lukt ons allen, hoewel wederom Peer behoorlijk veel moeite heeft om zijn puzzel op te lossen.

De tunnel bestaat uit gevlochten wortels en loopt onder het pad door waar de karavaan op rijdt. We volgen de tunnel tot deze uitkomt in een soort arena waar Gorilla’s op de tribune zitten en recht tegenover ons, zo’n 150 m verder, de poort is waarnaar we opzoek zijn. Helaas bevinden zich daar voor zoals verwacht de vier ruiters der apocalyps!

In de etheral bevinden zich talloze spirits, daar is geen doorkomen aan. We zouden door de grond kunnen proberen de poort te naderen (Alean heeft een spreuk waarbij wortels zich openen) en we bedenken plannen met de instant burcht.
Misschien moet ik eerst maar eens onzichtbaar op verkenning uit?