Ontsnapping uit de vulkaan

Peer en Alean horen een sonore toon en even later horen we een knal verder de gang in en steen schurend over steen.  Het lijkt erop dat er iets in de vulkaan begint te verschuiven.
Omdat de trap af zeer waarschijnlijk een doodlopende weg inhoudt besluiten we om ons een weg terug te vechten richting de tunnel naar buiten die we eerder hebben gevonden. Alleen Kim besluit min of meer zelfstandig om toch de trap af te lopen.
De rest stormt terug richting de slarges, Peer zelfs bezurk. Ze wachten ons op met kruisbogen, maar Isnurd blijkt nog een paar Duitse bommen in zijn zak te hebben en die zijn zeer effectief tegen hen. We weten er in korte tijd zo’n tien uit te schakelen.
Ondertussen loopt Kim de trap af naar waar we broedkamer vermoeden.
Er zitten gootjes langs de trap en kommetjes met lava, maar dat lava stijgt en loop in de gootjes langs Kim. Kim gooit bommen maar weet de twee Tengu’s die beneden de wacht houden niet te doden. Er zijn twee deuren en Kim gaat eerst naar links. De deuren zijn van steen en de bovenkant zakt en de onderkant stijgt zodat de opening steeds kleiner wordt. Ook zijn er gordijnen van kettingen om gegooide bommen tegen te houden.
In de linker kamer zijn Broo’s in alle stadia van groei. Kim gooit een bom en krijgt het aan de stok met de Tengu die deze kamer bewaakt. Hij gaat de kamer weer uit.
Ondertussen dood Isnurd weer een slarge, hij is fantastisch bezig vandaag en Peer heeft pech, want zijn hand wordt eraf gehakt. Ik dood er ook een en Alean, maar Isnurd gooit nog een bom de trap op en doodt er zo weer zeven. Ik gooi een kaart met een fighter en een goblin om ervoor te zorgen dat een andere gang vol slarges ons niet makkelijk in de rug kan aanvallen. We stormen verder de trap op.
Kim, ondertussen, gaat de andere kamer in en ziet een laboratorium ruimte met een alchimist, een Tengu en een Oni. Kim gooit een bom en doodt de alchimist. De Oni wordt boos. Kim wil snel terug, maar de eersteTengu laat hem niet door de deur en de tweede hang aan hem en hij is gedwongen om terug de kamer in dte gaan terwijl de opening steeds kleiner en kleiner wordt. Hij vanishedt en denkt als een pufje rook door de laatste spleet van de deur te gaan, maar er gebeurt niets! Het blijkt in deze kamer niet te werken! De Oni geeft hem een kans om zich over te geven. Kim zegt “akkoord” en trekt zijn bommen.. De Oni en Tengu, hielden hem goed in de gaten en grijpen direct in. Kim is ten einde raad en vraagt zijn god om hulp. Dit is het laatste wat we van hem zouden vernemen. De magische communicatie lijn wordt helemaal stil aan de kant van Kim.
Wij rennen de trap op die leeg geveegd is door met name Isnurd en ik gooi weer een kaart, dit keer een Gorgon (vrouw met blik die versteent) om de aftocht te dekken. Ik vind nog een potion  waardoor Peer zijn hand weer kan gebruiken. We vechten ons een weg naar boven en nog een paar gangen door en tenslotte komen we in de gang die naar buiten loopt.
Een darkwall van Isnurd en een Archer van mijn kaartendek dekken wederom de aftocht en we zetten het “haal ons op” apparaat aan en gaan een trap op en komen bij een deur met een balk ervoor. Als we de balk weghalen blijkt hij ook aan de binnenkant te zijn gebarricadeerd met een balk.

Peer kan eronderdoor kijken en dan ook ernaar toe ploppen en van de andere kant de balk weghalen. Als de deur opengaat staan we wel opeens tegenover drie reuze slarges. Hoewel ik tot dan toe goed aan het vechten was met mijn nieuwe zwaard gaat het dan opeens gruwelijk mis! De slarge slaat mijn hand en 30% van mijn rechter arm eraf!
Ik kan nauwelijks meer vechten en hoewel mijn Spirtit Margeret mijn wond weet te helen ben ik er behoorlijk aangeslagen van. We openen de deur naar buiten en daar blijken vrienden van ons bezig met aannvallen bij de vulkaan. We overleggen eindeloos over de beste tactiek, maar het blijkt vrij simpel, zodra ze ons zien worden we door Griffons opgepikt enn weggevoerd. Isnurd’s beest wordt nog geraakt, maar die word gehealed en het kan Isnurd bovendien niets meer schelen want hij heeft vandaag een body count van ongeveer 50. Zonder  meer de man of the match!

Enne…. dat dit alles moeilijk te lezen is komt omdat het verdomt moeilijk is netjes te schrijven met je linkerhand. Potverdomme!