Het toernooi en de villa van generaal Belendir

18-2-24 clay day
Het worstel en boks toernooi begint.
Als we naar de arena lopen in de favela van Tsochen zien we dat er eieren en tomaten te koop worden aangeboden en met enige moeite vindt Kim een plek waar hij op zichzelf kan gokken.
Kim, Isnurd en Storm hebben zich aangemeld voor het Toernooi. We worden gestript van alle magie en powerpoints en krijgen 10 MP per ronde.
Er vinden steeds 4 gevechten tegelijkertijd plaats. Als je gewonnen hebt kan je je hand opsteken, maar je kan daar ook mee wachten en nog doorgaan en een andere kandidaat aanvallen.
Mijn eerste ronde verloopt dramatisch; hoewel goed op weg fumbel ik halverwege en wordt daardoor zo hard in mijn buik geraakt dan ik besluit om op te geven voor er blijvende schade aan mijn prachtige lichaam kan worden gedaan.
De beurt is daarna aan Kim die het beter doet: hij slaat zijn tegenstander in één klap bewusteloos.
Rinus is lang bezig met zijn voorbereiding van zijn truc: hand of death. Ik geloof niet dat die uiteindelijk goed uit de verf is gekomen want hoewel ook hij goed op weg was doet een fumbel hem de das om en geeft hij uiteindelijk op. We worden redelijk opgeknapt in de kleedkamer, maar voor Isnurd en mij is het toernooi voorbij. Terug naar de herberg komen we langs de fontein en ontdekken daar dat als je gewond bent en van het water drinkt je niet alleen geneest, maar er zelfs een hitpoint bij krijgt!
De volgende dag kan Kim verder. Hij gokt weer op zichzelf en wij nemen stenen mee en kopen tomaten om de stenen in te verstoppen.
Deze ronde vecht Kim tegen Salo. Kim wordt wel geraakt maar raakt ook flink en dan gooi ik een tomaten-steen precies goed waardoor Salo valt. Kim heeft gewonnen en gaat door naar de halve finale!
Die is Kim tegen Tim en hoewel Kim aan de winnende hand lijkt, keert niet alleen het publiek, maar ook alle andere kandidaten zich tegen Kim. Als de netten breken en er chaos uitbreek proberen wij Kim te helpen maar dan valt er van boven een net en wordt uiteindelijk iedereen afgevoerd en opgesloten.
Na een tijdje bevinden we ons in een kooi. Als we aan Jarka, een halfelf in een kooi naast ons, vragen wat er gebeurt is krijgen we te horen: Kim mocht niet winnen.
In de achterkant van de cel is een rotswand en na enig zoeken blijkt er een gang met achterin een tricksters shrine. Daar zit ook een man, Sikko, die ongetwijfeld van het dieven gilde is. Ik krijg twee monster kaarten terug en Kim ook het een en ander. We krijgen ook twee copper pieces en als je die afgeeft en meer terug krijgt weten ze daar dat jij van het gilde bent. Shrines als deze zijn vaak te vinden in gevangenissen.

Dan worden de kooien visueel gescheiden door light spells en komt generaal Ralnorn de kooi binnen.
De situatie (is deze om die reden zo geënsceneerd?) word gebuikt om ons ongemerkt weg te kunnen sluizen voor onze missie. (generaal Belendir doden In een vesting/tentenkamp tussen Nakchu en lake Namtso)

We krijgen kaarten van het kamp en de villa en een gids en onze spullen terug. Via sloepjes over een ondergrondse rivier en later over land trekken we in zuid-oostelijke richting de vesting.
De villa wordt bewoond door de generaal Belendir (zwaard), zijn vrouw Cidril (boog), dochter Valaril en zoon Lindir (tovenaar?) en twee oude bedienden.


De zoon Lindir is er op dit moment niet. Verder is er op steenworp afstand een leger van 500 man en het zou fijn zijn als we die slapende hond lekker laten slapen.
Er zijn 2 x 3 wachters die over de vestingwal lopen om het half uur en 2 over de talud om de 8 minuten volgens een bepaald patroon. Vraag Kim hoe precies, hij heeft zich daar in verdiept.
In de villa beneden zijn een boekenkast en een vitrine met o.a. een trollen wapen dat afkomstig is van de legendarische trol Olag die een missie hier ergens heeft uitgevoerd.
Aan ons nu om een “cunning plan” te bedenken.
Aanwijzingen die we daarvoor hebben:
1. er schijnt een geheime (in)gang te zijn die niet bewaakt wordt.
2. geen planten vertrouwen (die kunnen de elfen waarschuwen en alarm slaan)
3. er lijkt iets te zijn met de zoon van de generaal genaamd Lindir. Kennen we deze tovenaar?

Wordt vervolgd op zondag 7 april