Het toernooi eerlijk spelen

Aanwezig: Alean (Mees),  Peer (Ruben) Storm, Isnur (Rinus) (en Donderdag ?)
Deze dag staat in het teken van het toernooi waar onze meesterboogschutter zijn kunsten wil vertonen. Er wordt in 3 ronden geschoten en de belangrijkste tegenstanders zijn Bart, Merkit en Jozef. We zetten flink geld in (vooral Isnur, ik minder) bij de weddenschappen. Eigenlijk willen we doorgestoken kaart spelen bij de weddenschappen, maar blijkbaar heeft Alean eergevoel dat hem in de weg zit want hij wil “eerlijk” winnen. Omdat blijkt dat Alean het best moeilijk krijgt besluit ik hem te helpen door een afleidend geluid te produceren (nee niet dat…) maar helaas werd dat door de bewaking opgemerkt en ik wordt opgepakt en ben mijn inzet kwijt! Gelukkig heb ik ondertussen nog wat beurzen kunnen rollen zodat mijn verlies beperkt is. Ik hou me rustig om Alean niet verder te compromitteren. Uiteindelijk wordt Alean teleurstellend 4e bijna gedeeld 3e en daarom wil Jozef de derde prijs met Alean delen. Ik ga naar het winkeltje waar ik een intrigerend schilderij heb gezien met een boom en een struik. Ik koop het schilderij vooral op gevoel. schilderijWe bekijken ook andere schilderijen daar. En ontdekken: De Fotanki wonen in de bergketens van Morbil (Abarous) en zijn noeste jagers met jachthonden en Griffins. De dudes die ons kwamen helpen zeiden dat ze Fotaki waren, maar dat lijkt niet te kloppen.
Op de universiteit komen we meer te weten:
Es zorgt voor vrede op de plane (fraxinus exelsior is Latijnse naam voor es of ash)
Muntjes: vogel: je wordt gered als je hem opgooit, harp: muziekgenootschap Santa Rebera, Masker: Geheimzinnig, duister?, Kerk: Vechtersgilde, Gebouw (torens en muren): Toegang tot kasteel op Deber. (is dat de Euforia tempel?)
In santa rebera komen 4 wegen bij elkaar, maar gaan in het midden draaien in een eindeloze spiraal met in het midden de tempel van de onzichtbare god, “The Creator” en in het midden van de tempel de boom. We leren hoe je het midden van een cirkel kan vinden: zet je passer op twee punten op de cirkel en trek tweemaal een cirkel zodat de twee nieuwe cirkels even groot zijn en elkaar twee maal kruisen. Trek een rechte lijn tussen die twee kruisingen en  je hebt de oude cirkel doormidden geklieft. Doe dit twee maal en je hebt het midden. (mijn gevoel zegt dat we dit ooit nodig hebben)
De dwergen sleutel die ik heb is misschien van een oude kluis bij de dwergen.
Alles in dit stadje is waanzinnig duur en hoewel we best poen hebben ben ik geneigd om hier niet te veel te kopen. Peer blijkt nog economischer ingesteld en verkoopt hier zijn spullen en krijgt daar enorme bedragen voor: slim!
We vertrekken en Peer roept zijn paard op, dan blijkt er een tapijt in de zadeltas te zitten! Met een bericht van Yues: De glasblazer (die de beker kan herstellen) is niet gedood maar ondergebracht bij familie in Terdan. Wel is de glasblazers skil uit zijn geheugen gehaald. Heeft nog wel leuke goodies gemaakt: voor Isnurd een disruption bal scherf, voor Kim een glazen Shirukan, voor Hadi een glazen fluit, voor Peer een glazen lens, voor Storm een glazen scherf, voor Alean glazen pijlpunten, voor Donderdag een prisma en voor de hele groep een glazen beker om samen één keer uit te drinken.
De scherf splijt mijn kaarten doormidden waardoor ze tweemaal zoveel schade doen!
Aldus opgevrolijkt trekken we samen met de dwergen Doz, Boz en Biz de bergen in High ho!
Het is ’s nachts aardedonker want nieuwe maan. We overnachten bij een overhangende rots, maar worden midden in de nacht aangevallen door een horde Orks! Ik weet er twee neer temaaien die op me afkomen en de volgende ronde weer twee, Peer is ook goed bezig (maar wordt befuddeld?).
Alean is bezurk en gaat niet lekker. Dan wordt ik keihard in mijn maag geraakt en Isnurd wordt befuddeld en wordt ook geraakt. Peer redt me ik pak hem terug die $#@ork!