Het graf van Vhgol

Aanwezig: Alean (Mees)  Peer (Ruben) Kim (Jeroen) Storm en Ramon (Cas)

Die deur dus. Er zit een draaiding aan zoals bij een kluis. Ik krijg de taak toebedeeld om hem te openen en dat lukt me, maar ik moet veel kracht zetten en inwendig lijkt er iets te braken waardoor de deur uit zijn sponning omhoog schiet en een enorm gewicht achter ons naar beneden knalt. We stappen door de sponning de volgende ruimte in met vervolgens na een stukje gang weer een deur.
Als Peer die wil openen geeft de deur niet mee maar het begint te regenen in de gang en deze loopt langzaam vol. Peer plopt achter de deur en vindt daar weer een gang met nog een deur. Ook Kim gaat daar naar toe. De rest onderzoekt de gang en later ook het eerste stuk en ik ontdek (je zou ook kunnen zeggen: ik struikelde zowat over) een rooster in de vloer. Er blijkt een doorgang recht onder de gang te zitten waar wij met moeite door kunnen (Alean voorop) Uiteindelijk komen we in een ruimte achter de laatste deur die we gezien hebben. In die ruimte staan drie apenskeletten met achter zich drie deuren. Zodra we aanvallen komen de skeletten tot leven en het blijken lastige tegenstanders maar we weten ze te verslaan. Op de linker deur staat iets van ”het lot bepaalt of je hier levend uit komt” die laten we letterlijk links liggen. De rechtse is voor degene met wanhoop of respect en de middelste is veelbelovend, dus daar gaan we naar binnen. Een groenige gloed schijnt ons tegemoet. De kamer loopt schuin naar boven op en er zijn 3 tombes, waarvan de middelste het grootst. Op de linkse zit een figuur onder een mantel (urang utang) op de rechtse een skelet van een tijger en op de middelste een puzzelachtige sleutel waar met de nodige moeite een ketting uit los kan worden gemaakt.
Achter de tombes op de boogvormige muur is een schildering waarbij een chimp een voorwerp vast heeft dat door andere apen aanbeden wordt. We willen de tekst lezen, maar als we de schildering willen schoonmaken worden we aangevallen door de tijger en de aap. Geen wonder dat die tekst zo vies is. Onze eerste reactie is om meteen die aap aan te vallen, die lijkt te kunnen toveren, maar we willen ze toch een kans geven dit vreedzaam op te lossen. Deze Ghandi-actie levert alleen maar op dat die twee een beurt langer op ons kunnen schieten en uiteindelijk moeten we toch aanvallen. Ik raak gewond en ga even achter de deur in de andere kamer staan waar ik Ramon tegen kom. Alean raakt ook gewond en die kunnen we redden terwijl Kim de toverende aap aanvalt en weet te verslaan. Overmoedig stap ik de ruimte in om de tijger aan te vallen maar struikel over mijn cape en hak een snee in mijn been waardoor ik voor dood neerval. Hm. Kim doodt ondertussen het tijger-skelet. Als we Kim toch niet hadden.. De staf van de aap is LRTVTQS1 en de cloack LRTVTC1. En er was natuurlijk ook die ketting maar waar die spullen heen zijn gegaan weet ik niet.
Het graf is van Vhgol en als we het openen blijkt het Sinterklaasavond want hij zit vol cadeautjes!
LRTVTBK1 is een boek (onleesbaar) over het tijgerbosrijk (gaat naar Alean)
LRTVTBR1 zijn armbanden waar twee bogen op zijn getekend (Donderdag)
*Elke boog schiet op eigen boogpercentage eigen boog +25% + 1d4 dam mod.
LRTVTH1 is een diamanten heft waar een magisch zwaard uit verschijnt (Peer)* 500 p/o maar mag geen ander wapen gebruiken.
LRTVTB1 zijn boots die andere sporen na (Donderdag)
*Varied tracks, kan op wil andere sporen nalaten.
LRTVTBK2 is een riem met een buckleknife in de gesp (Kim) *  1d3 ZA + of -5 van worp
LRTVTSS1 shortsword die extra schade doet (Alean)
LRTVTD1 een kaartendek met magische kaarten waarmee je wezens op kan roepen die voor je vechten (Storm)
LRTVT K1 is een sleutel als een puzzel (Storm) * dwergen makelarij
LRTVTJ1 potje waarvan de inhoud lang goed blijft (Isnurd)*  geen eten of zuurstof nodig tot size 1
LRTVTR1 10 magic punten bij de spreuken die je doet. (Donderdag)
LRTVTQS1 *10 magic punten in opslaan die je kan afvuren (Peer)
LRTVTM1 worp-mace *alleen voor apen: sla tegenstander naar etheral
We pakken daarna de rechtse deur en staan bijten de tempel. We vangen het paard en gaan het bos uit waar we Ertotkiv, Sun, Mullep en Teruse bij een vuurtje zien zitten. Ook komt daar een vreemdeling die ons ergens bekend voorkomt: Donderdag een handelaar.
Ik geloof dat Alean het boek weggaf maar wat er die avond allemaal verder gebeurde is me een beetje ontschoten. Waarschijnlijk ben ik weggedoezeld bij het kampvuur.