Gorilla’s in de mist

28 dec 2013

Aanwezig: Alean (Mees),  Peer (Ruben) Storm, Isnur (Rinus) en later ook Donderdag (Cas)

Dark season, Harmony week, Freeze day

De volgende ochtend is Terusé weg, vertrokken naar het noorden. Ertotkiv, Sun en Mullep willen naar Garania, daar schijnt levenswater te vinden zijn. Het is een tak vol met watervallen, ik ben wel  geïnteresseerd. We praten nog wat meer, ze hebben de informatie gevonden in een kleine boekwinkel in 4bruggen bij de universiteit. We krijgen meer tips: Als we honden willen is Morgil de plek (zuidtak, Abarous) Ruben vertelt over Enkiri, ze kennen hem. Peer doet initiatie riten met ze voor de Fotanki cultus (Hunters). Hij moet een beest jagen en ze drinken elkaars bloed. Mees en Alean krijgen sure-shot pijlen en ik een lont (flint) Daarna vertrekken Ertotkiv, Sun en  Mullep en wij ook, we gaan naar Sitria.
Uiteraard moeten we de lavastroom weer over, en niet alleen is die nu breder en voller, er staan ook nog gorilla’s in de mist! We stormen er op af, maar krijgen van opzij een lading pijlen op ons, een hinderlaag!
Het gevecht is lang, hevig en bloedig, maar uiteindelijk weten we de overhand te krijgen. Alean wordt bezurk en is daar niet blij mee  en ik probeer een van de lichtere kaarten uit (een brew) dat werkt erg fijn, zo’n brew als schild ook al wordt hij vrij snel verslagen. We gaan met de Elfen naar Sitra en Alean laat de kroon zien. Hij wil de kroon op Landisa krijgen zonder dat hij er zelf naar toe zou hoeven, spreekt met zijn god en vertrouwt de kroon aan een stel elfen toe. We kopen Heal en DD-pijlen en gaan naar Viné waar een herberg is met stallen (de gouden druif). We slapen heerlijk, behalve Peer die zich steeds zieker begint te voelen. De volgende 4 dagen reizen we en we arriveren in 4bruggen. De wilde dieren mogen niet mee naar binnen. Die bruggen zijn leuk, maar elke keer dat je erover gaat moet je tol betalen We logeren in herberg Rivierzicht. Voor veel geld laten we onze magische spullen checken. (*details schrijf ik bij de beschrijvingen vorige sessie)
Donderdag krijgt een opdracht om spullen te brengen naar Lancormi in Santa Ribera. Peer wil gehealed worden. Wellicht is daar het levenswater voor nodig in Garania, maar misschien gaat het ook wel met gewoon wat tovenarij. Ik vind het boekwinkeltje waar Sun de aanwijzingen over het levenswater heeft gevonden. Maar ja, een tweede exemplaar van die unieke kaarten heeft hij natuurlijk niet. Ik koop dan maar een boek over lichamelijke gezondheid. Dan nog wat lijstjes:
Isnurd: Ticoradec (schrine) duister kerkje
Stad tempels: Trade issarsis:  III ++ X | River gods: h@ | City gods: # o | Lente god (Foria): 6o | Healing: III 6 III | Geloven: Un ernalda, uleria, grain Loudess, flamal aldria.
Afijn, boodschappen doen en genieten van een drukke stad met bier, kroegen en interessante plaatselijke bevolking, oftewel: lekkere wijven!