Gnee Forgefist

Het land floreerde. De handel vierde hoogtij, de grote oorlogen waren voorbij en vele reizigers passeerde het land van de Trollen of er juist net vandaan. Zo kwam het dat een lokale smid in contact kon komen met een kleine groep Dwergen die op doorreis waren. Hij wist natuurlijk dat de Dwergen de meesters van het aambeeld waren en niet lang na deze eerste ontmoeting nam Gnee zijn intrek in een van de gastenkamers van Duma Tharm, de gildestad van de Dwergen op Merah.

Behalve dat hij groot en oersterk was, was hij zeker niet op zijn achterhoofd gevallen. De smid verbleef jaren in het Dwergen land en werd volkomen opgenomen in de gemeenschap. Gnee leerde er alleen alles over het vak van een Dwergen smid, maar studeerde er ook bouwkunst en enkele andere beroepen. Samen met Dwerg architecten keerde hij regelmatig terug naar zijn geboorteland, waar hij tunnels liet bouwen, grotten liet verstevigen en fortificaties en paleizen maakte.

Uit die tijd stammen ook de eerste schatkamers die in speciale bibliotheken werden aangelegd. Een succesvol principe, alwaar de grote der aarden maar wat graag een bijdrage leverden in de vorm van een persoonlijke gift, met de daaraan gekoppelde persoonsverheerlijking.

Gnee zelf werd in de Trollenwereld een voornaam man en zelfs korte tijd raadgever van de koning, maar zijn hart lag toch bij het smeden en al gauw was hij weer in Dolok, het land van de Dwergen. Tijdens zijn leven daar leerde hij ook als eerste Trol met een kruisboog om te gaan en er werd er een speciaal voor hem gemaakt. Deze boog – met bijzondere metalen pees – moest met zoveel kracht gespannen worden dat je er met diamanten pijlen dwars door een muur mee kon schieten.

Na vele en vele jaren zat het werk er voor Gnee op deze wereld op en vertrok hij voor altijd naar de wereld van rust. Iets wat hij verdiend heeft, zeker als je zijn nalatenschap goed onder de ogen hebt genomen. Overal in de wereld van de Trollen zijn er nog sporen van hem terug te vinden. Gnee verliet Merah in het Trollen jaar 104:17

In het museum van Markaz zijn de volgende items van hem tentoongesteld:

Heavy (Trol) crossbow
Zoals gezegd een boog speciaal voor Gnee gemaakt met een metalen en nagenoeg onbreekbare pees. Verder is de boog rijkelijk versierd met edelstenen en is hij gemaakt van hardhout met een metalen beslag. Om de boog te gebruiken moet je voldoen aan de volgende kwalificaties: STR 30 en SIZ 25 of hoger. DAM = 2d6+12 AP 53

Diamanten crossbow darts
Deze darts zijn eveneens gemaakt van hardhout en hebben een forse diamanten punt. Elke punt is ruwweg 5000 goldpieces waard. Het is mogelijk om deze darts ook met een kleine balista af te schieten. Elke dart weegt ongeveer 2 kilo. En elke dart heeft een bonus van +12 voor schade. Er zijn in totaal 10 van deze bijzondere pijlen.

Forge Chain Bij gebruik van dit item verandert je vuist als het ware in een hamer van de smid. De hamer wordt ook gloeiend heet, maar daar heeft de drager van de armband geen last van. Het is de perfecte tool om zonder een smidse snelle reparaties te doen aan metaal. Wel heb je natuurlijk een harde ondergrond nodig, want anders sla je het object simpelweg de grond in. Een aambeeld zou dus wel gewenst zijn… Je kan niets meer vasthouden in die vuist, omdat hij in een solide stuk metaal is veranderd. Wel zou je er een vuistslag mee kunnen uitdelen, hoewel het er eigenlijk niet voor bedoeld is. Je kan dit item ook alleen maar gebruiken als je een metal craft percentage van boven de 50% hebt. En als je er mee wil slaan, doe je dit natuurlijk op de fist percentage. Om de hamer te activeren moet je eerst een keer op iets slaan (tafel, grond, muur etc.) met STRx4. Dan krijgt je onderarm tot maximaal 100 AP DAM 4d6