Gescheiden door een deur

Aanwezig: Alean (Mees)  Peer (Ruben) Kim (Jeroen) Isnur (Rinus) en Storm.

Sight projection schijnt het te heten als 1 (of meerdere!) tovenaars via een glazen bol achtig device toverspreuken op afstand kunnen doen.
Het gevecht gaat door: Peer probeert de helm incl. device van zijn tegenstander af te trekken maar dat mislukt.
Kim doet breeknek op de zijne, ik stab de tovenaarachtige in de cirkel maar zijn bescherming is net te sterk. Kim wordt gemindblasted en is zo goed als dood, maar zijn god komt tussenbeide.
Het lukt me nog om een basterdsword  uit de hand van zo een superdude te rukken. (dam 2d10 + 12)

Ik krijg een thunderbold in mijn rug maar dankzij de ketting deert het me niet. Kalrak sluit de deur met het ei achter mij. We komen er achter dat die gasten waarschijnlijk hier zijn om grondstoffen te verzamelen. Met bepaalde stukken lava die hier te vinden is kan je sneller brewen. Levende lava blob, zonder intelligentie.
We onderzoeken de dode gast die aan onze kant van de deur ligt: dun klimtouw klimspullen en 10 klemmen + basterdsword. Kim haalt het permanente licht uit de gang dat vast zat in de muur.
Hij plopt naar de andere kant van de deur (waar die gasten nog zitten) en ziet twee grote kisten bij het podium maar de kruisbooggast was alert en schiet zodra hij Kim ziet. Ze zitten zich daar op te boosten, Kim gebruikt een bes om weer terug te ploppen. Peer’s hoofd plopt in de etheral. Er mist een gast! Hoofd probeert befuddel (2x) 2e hands zwaard & schild kijken om zich heen. Gast met schild parried de spreuk.

Ondertussen gaan een aantal van ons met een omweg proberen naar de kamer te komen. Ze ontdekken nieuwe spleten en komen uiteindelijk bij de achterkant maar zijn te zwak om ze daar aan te vallen.

Ondertussen wordt er aan de deur verder gepraat: Zoesh (de tovenaar-achtige) heeft een voorstel, hij wil zijn makkers verraden en verzwakken. En er voor zorgen dat de rest van de kisten in de kamer blijft. Het moment van actie is gekomen.

Eerst is het stil achter de deur, en dan volgt er een enorme knal. Knalrak gebruikt mace > Etheral.
De kruisboor gast wordt befuddeld en de andere fighter wordt door Kim ge-breek-nekt, maar Kim fumbelt en verrekt een ellenboog. Kalrak valt de schildgast aan (ohr) en die krijgt ook een klap van achter. Kim moet door ons geholpen worden met hitpoints. Ik val de kruisbooggast aan en die is befuddeld, dus dat lukt. Nu fumbelt Alean: zijn parry breekt zijn arm op 3 plaatsen en zijn hand is eraf (toch?). Kim fumbelt weer! Wat een fumbel-parade! Ik stomp die schild gast, maar niets! Peer stompt hem ook maar uiteindelijk is het Zoesh die hem ontwapent zodat we hem kunnen doden. We zorgen ervoor dat de schouderstukken verdwijnen.

Toch vreemd dat Zoesh zo makkelijk dubbelspel speelt… We moeten zorgen dat hij geen driedubbel spelletje met ons kan spelen…

Samengevat:
We komen er achter dat superdudes “ondergrondse” zijn en een kasteel hebben.
Ze vallen de dwergen aan voor een lava achtige-grondstof waarmee ze sneller kunnen brewen
Zij zijn voor Enki.
Zoesh verraad zijn ondergrondse vrienden zodat wij hem laten leven