Eindelijk… de Es met eronder de antwoorden

Goodday, Harmony week, begin Fire season, jaar vh blad.

Het plan is dus dat onze groep via Belri en nog een zooitje planes de deur van binnenuit opengaan maken zodat verschillende legers Linas (of was het Linar) binnen kunnen trekken om daar de slechten te verslaan en wie weet zelfs Enki onschadelijk kunnen maken.
De vraag rijst hoe we duidelijk kunnen maken dat de deur openstaat als ons dat is gelukt… Dat zou kunnen via Lars die op Amal zit en ook een paard heeft dien aar de holy stallen kan worden geplopt.

We trekken langs de tempels en tot mijn vreugde zie ik daar de tempel van Orlanth. Als ik me kenbaar heb gemaakt wordt de tempel snal in paraatheid gebracht voor een belangrijke gast (ik dus) en als we binnentreden is dat door een erehaag met wuivende palmen en de shit.
De hoge priesters zijn Rald en Angsar en ze verwelkomen me als opvolger van Aigonus.
Om bovenstaand probleem op te lossen kan ik spreuken (scrolls?) krijgen van Waggoner van het gelieerde geloof Mastacos en wel de spreuk guided teleportation.Dan kan je terug naar een plek waar je de spreuk hebt gedaan.
Ik laat winsword voorlopig in de tempel om de gelovigen iets te geven dat ze kunnen aanbidden.
Andere hogepriesters zijn Carl, Faxon, Wilda en dus de eerder genoemde Rald en Angsar.
Ik doe een aantal voorstellen om ons geloof meer sexy te maken waaronder een samenwerking met de tempel of love. We plannen een feest vanavond en een volgende week.

We trekken verder en hoe precies weet ik niet meer (ben nog een beetje dazed, iets met de sea god) maar we krijgen overal 16 procent erbij! (nog doen)

Elke tempel die we bezoeken roepen we op om een leger klaar te maken voor het geval we de deur open hebben gemaakt. Ook Babeester Gor. Als we bij de trickster tempel aankomen gebeurt er iets vreemds: we “schieten” de tempel steeds voorbij. Als we met touwen gaan werken komen we wel op de plek waar de tempel zou moeten staan, maar zien niets. Ik gooi mijn muntje op, maar afgezien van Axel lijkt niemand geïnteresseerd. Ik wordt onzichtbaar en dan kan ik vage contouren waarnemen maar meer ook niet!
Het is om gek van te worden. Ik ben van plan later terug te gaan, misschien vermomd en dan te gaan zoeken naar verborgen deuren of ingangen. Nu kunnen we niets bedenken en gaan dus maar verder.
De Alean gaat nog naar Pamalt en zij kunnen vulkanen laten uitbartsen.

Peer en ik gaan naar de love tempel en komen in zo een goede stemming (ook door de cocktail die daar geschonken wordt) dat we bereid zijn ons zaad te storten en zelfs initiate te worden  van de godin of love: Uleria in ruil voor scrolls die het ouder worden tegen gaan.

Later komen wij Zoesh tegen die ons in ieder geval niet veel wijzer kan of wil maken over de Trickster tempel. Wel vertelt hij over het kasteel dat onder het balkon bij de dwergen ligt en bij het begin van het pad van het rode blad. Het kasteel is van een Evil: Jarzizc die komt uit Europa. Dat kasteel doet iets raars met de zwaartekracht en onder het kasteel is een vulkaan. In het kasteel is een boek met het pad van het blad. Zoesh heeft een deel van de kaart getatoeëerd op zijn been onder haar.

Iets anders:
Het schilderij van de boom dat ik ergens had gevonden (Poort?) is een middel om te communiceren met hier, maar alleen voor tovenaars. Anders ga je hallucineren.

‘S avonds is er feest in mijn tempel en als de dames van Uleria me komen feesten wordt het een vrolijke boel.
De volgende ochtend gaan we naar de laatste tempel, die van de invisible god. (En die met de boom in het midden). We komen in een zaal met vertegenwoordigers  van Foria (Maran Gor), Lhankor Mhy, Humakt, City en hoofd dagelijks bestuur: Sru Dudanef (2e Sallvola, 3e Zoesh).
Wat hebben jullie voor ons meegenomen? We schrikken een beetje van die vraag en Isnurd geeft een Loper als cadeau, maar als ons antwoord komt: een hoop vragen, zijn ze daar tevreden mee.

We stellen een hoop vragen en komen e.e.a. aan de weet:

Belri is een planten plane, maar giftig. Er is daar een Vulkaan  met een tovenaar Leopold.
Heeft iets van en met Wolfskers. De nerven?
Lodriel is een mannetje dat een vulkaan kan laten uitbarsten.
Spor is herfst bos, zoiets als ons Canada.
Kram is de vuurplane maar je kan er reizen.

Enki is een halfgod maar kan wel door een mens gedood worden. Hij is meestal in een mans gedaannte, maar soms als vuur elemental.
Dat geldt ook voor Bans maar dan met elemental aarde.
Hoe kan Enki gedood worden? Bevr en Sru waren op Gon op zoek naar een vortex om naar Linas te gaan en hebben die gevonden, maar deze wordt bewaakt door tientallen vuurdraken. Ze gingen verder zoeken naar een ijswapen om die te kunnen weerstaan. Dat is deels gelukt op Velkan: dwergen die ijs kunnen smeden.
Die zijn op Brr om wapens te smeden. Dat zou Bevr of Sru moeten doen.
Over de maatschappij wordt gevraagd wat voor systeem de bedoeling is voor de planes als Enki dood is.
Een maatschappij zoals hier op Linar is het antwoord. Een maatschappij met weinig ruimte voor slechteriken en dieven en moordenaars dus.

Gifwoorden: iedereen zegt een woord en vertrekt want wie de hele zin hoort sterft. Jammer genoeg Is Kim niet meer in leven enn dan werkt het niet meer, we zouden nieuwe woorden moeten krijgen van Bans. (Goed nieuws voor diegene die zijn woord niet meer weten : )

De vier rijders die we eerder al tegenkwamen hoeven we niet perse te verslaan, maar we gaan ze waarschijnlijk wel nog tegenkomen.

De slechteriken (evil tovenaars) op een rijtje:
Vlok junior (Abarous Linar)
Jarzizc (Kasteel Lunar rode pad)
Mastond (of mastoud) (Chon, Forte)
Pryg (Lendizo)
Xarbi (Etna) en Batov (Eropa)
Hasiko (Amal)
Malann (Amal)
Milosh (Niznaaw)
Flang (Felkan)
Leopold (Belti)
Ruhollah (Spondix)
Vlok (Linas)
Enki (linas)
Yari Shik Ho (Wilt)

Alleen Isnurd heeft een muntje voor de boom en mag daar naartoe.
Hij wordt gestript en in alleen een hempie ziet hij onder de boom: Banspulatio, himself.

Boom: Fracsinus Exelsior niet zo oud als Bans. Bans komt van de sterren. Dit is zijn thuis.
Bans zoekt een balans, maar wil daarvoor van Enki af komen. De boom is geplant voor ons om een pad te maken naar de oostplanes.
Als de party bekend is krijgen we nieuwe gifwoorden van Bans.
Isnurd Mag iemand aanwijzen die na hem met Bans kan spreken en hij kiest Peer.