Eieren rapen

Dark Season, death week, freeze day.
Vlak na de oversteek over de rivier heeft Isnur in een spannende strijd der geesten de madness spirit uit Peer weten te jagen waarna Kim deze heeft afgeslacht. Ditzelfde lukt met de geest waar de tijger door bezeten is, maar dat lukt niet met die van Calrak. De strijd is zo spannend, dat Isnur bewusteloos neervalt in de Etheral. Er komt iemand op hem af maar dat blijkt gelukkig Pisal die nog niet weg was en Isnur helpt terug te keren in zijn lichaam.

bladskeletblad8Later vertelt Kim over een visioen dat hem niet loslaat: een bladskelet op een muur geprojecteerd. Is het een aanwijzing? Een plattegrond? We maken een tekening en bestuderen die maar komen niet veel verder.

Pisal gaat terug en zal proberen over een week de afleidingsmanoeuvre met de herten te starten.

We klimmen de berg op (zie vorige post)
We gaan in twee groepen verder: Alean, Calrak, Isnur en ik in een groep en Scar, Peer en kim in een andere groep.
top-griffin-mountainHet wordt een zware tocht waarbij Alean een Griffin moet uitschakelen en Kim bijna valt, maar uiteindelijk kunnen we de top ongemerkt besluipen en dan merken we onrust bij de griffons. De afleidingsmanoeuvre lijkt te werken want de king gaat met een grote macht naar het zuiden, slechts enkele wachten achterlatend.
Boven op de top is een ingang van een grot (8x6m) en er zijn 3 bomen waarvan er een zeer waarschijnlijk de befaamde windberries bevat.
Kim probeert ongezien de grot binnen te sluipen maar wordt gespot en wee vallen met zijn allen van twee kanten aan. Ik ga naar de tweede wacht en weet die flink te raken met mijn superscherpe kaarten. Skar krijgt een klap dwars door zijn hoofd, maar weet die te overleven op de een of andere niet-magische manier. Uiteindelijk wordt de eerste Griffon door Calrak met een machtige slag gedood. De tweede raakt mijn rechterbeen, maar door hulp van mijn makkers overleef ik weer met behulp van Calrak weten we ook de tweede griffon te doden. Alean is ondertussen in de windberrie boom geklommen en heeft die 11 bessen geplukt en een tak afgesneden. Dat snijden veroorzaakt een doodskreet die vanuit de boom komt…. Ook  de derde griffon wordt gedood. We gaan snel de grot in en Isnur en Alean houden de wacht bij de poort.
Binnen is er nog een Griffon, maar daar houden Kim en Peer zich mee bezig.
Ik vind al snel twee eieren in het stro. Ik neem ze mee.
In het midden van de grot is een halfronde bol van een afwijkend soort steen. We ontdekken dat hij hol is en beginnen erop te hakken. Calrak weet er een opening in te hakken.
Ondertussen ontdekken Kim en Peer een schat achterin de grot en meer eieren en een zieke Griffon.
Ze slepen de schat en eieren naar het midden en het plan is dat Peer zijn magische paard oproept en wij die volladen en Peer deze weer wegplopt. Goed plan, met maar een nadeel: Magie werkt hier niet, dus al wat er niet komt: het paard. Ondertussen verzamelen buiten de grot zich meer en meer griffons.
Ik zie iets in de halve bol en klim naar binnen.
griffon-eierenBinnenin ligt een goed geconserveerd lichaam met een eeuwenoud harnas en zwaard. Terwijl ik het onderzooek roept Calrak dat het gat in de bol zich sluit. Ik aarzel niet en pak het zwaard (Winsword hoop ik) en een beurs en klim door het zich sluitende gat uit de halve bol. Ik dacht aan Aigonus, maar Calrak denkt niet dat hij dat was en dus ook het zwaard is niet het befaamde Winsword, helaas.
Alean heeft de zieke Griffon genezen. Als Alean de griffon aan een windbes laat ruiken neemt deze een hap en weg windberrie! Wel blijkt deze heel dankbaar en Alean mag op zijn rug klimmen, en samen vliegen ze de poort uit.
Achterin de grot is een poel waar water in druipt. Daar blijkt een spleet waar we door kunnen. Een uitgang!
Erachter blijkt een ronde kamer met Runes. In het midden is een gat naar beneden van 100 diep.
We gooien brandend stro naar beneden en vlak voor de bodem ziet Peer iets glinsteren. We binden onze touwen aan elkaar en Kim klimt naar beneden. Na 40m wordt hij aangevallen door een Wrath
In totaal hebben we 8 griffon eieren gevonden en daar kwamen we voor dus vooralsnog loopt het op rolletjes.
Alleen moet Kim nog even afrekenen met die Wrath… hangend aan een touw in een verticale schacht… zonder gebruik te kunnen maken van magie…