Een nieuwe missie

4 januari 2023 (ruim 2,5 jaar niet gespeeld)
Aanwezig: Isnurd, Kim, Donderdag en Storm (met gast optrede van Peer)

We zijn met een aarde-transport op weg naar Tsochen. Deze aarde komt van de buitenkant van de plane en is hier belangrijk omdat deze vruchtbaar is en gebruikt kan worden door de boselven om planten te laten groeien.
De Holy-days staan op het punt om te beginnen en we begrijpen dat dat in Tsochen een belangrijke tijd is die begint met een week van bidden en daarna doorgaat met een week van feesten met een grote markt en een toernooi van boxen en worstelen.

We leren steeds meer over deze wereld die Heram wordt genoemd. Het is een soort kaars waar aan het westen een halve bol is uitgeschraapt. In het midden van die halve bol (waar dan de pit zou zitten) is een vulkaan met daarboven de leider van deze wereld: Elf-mevrouw Banis. Ook bevindt de hoofdstad zich daar. Elven en mensen zijn hier naar toe gevlucht toen de trollen in de bovenwereld (de buitenkant van de kaars) de overhand kregen.
Om naar de bovenwereld te gaan (waar Peer en consorten rondtrekken) kunnen we naar het westen lopen waar de rand tussen beide werelden zou moeten zijn. Op of bij die rand is een hobbitdorp.
Aangezien de hoofdstad in het midden ligt en dus helemaal aan het oosten van deze wereld is het dus de vraag of we wel naar de hoofdstad moeten gaan. Dat is feitelijk de verkeerde kant op.
Ook deze wereld heeft last van de droogte maar het water zal ook hier weer gaan stromen. Ze aanbidden hier Lodril (j L) de god van de vulkanen.Tsochen is gebouwd in een krater met in het midden een rond plein met twee tempel complexen:
De Issaries ( l h s)tempel (handel) met o.a. een shrine voor Uleria (x S), Lokarnos (s O), en misschien ook Lankormi en Orlanth, die laatste twee onduidelijk).
De grain tempel (met drie gebouwen in de vorm van graankorrels) met Flamal (p S), Chalana Arroy(l x l), en Aldrya (p e x). Als we binnen rijden merken we dat in de buurt van de Isaris tempel er een rust over je komt, maar ook krijg je het gevoel dat je bekeken wordt.
We krijgen een kamer in de herberg en stoppen de meest in het oog springende wapens en harnasonderdelen in een kist die Kim beveiligt met een boobytrap.
Als ik uit de fontein in het midden drink voel ik me erg verfrist. Men zegt dat dat maar eenmalig is. Nadelige (maar ook voordelige) effecten zoals een betere gezondheid merk ik vooralsnog niet.

We horen dat er vanavond een uitvaart (crematie) is en waar vuur is, zijn vuurmeesters en wellicht smeden. Verder is er een favela en boven op de rand een plek waar elven wonen in een bos.
Donderdag gaat op pad naar de elven maar merkt al snel dat hij daar niet welkom is. In de tuin van de Grain tempel (Frona) spreekt hij een elf aan, Jendoorn en die is toeschietelijker. Hij is geïnteresseerd als hij hoort dat Donderdag van buiten komt en ze spreken af elkaar later te ontmoeten in de herberg.

Kim gaat favela in en ontdekt meer over het toernooi, er zijn vier groepen:
-Geel, pompers, boxers met kampioen ponke (kim voelt zich daar thuis)
-Groen, bouwers, worstelaars waar isnurd zich thuisvoelt
-Rood tentenkamp, boeren?
-Blauw, vissers, boxers en ik voel me daar toe aangetrokken.
De winnaar van het toernooi krijgt 250 gp en mag in de zomer naar de landelijke wedstrijden in de hoofdstad. Kim schrijft zich in bij de Gelen.

‘s Avonds klopt elf Selorn bij ons aan en na een silent sphere spell spreekt hij ons. We proberen niet te veel weg te geven van onze missie (naar westen trekken via het rode en groene blad om een deur te openen van deze kant zodat Enki door legers kan worden aangevallen) maar geven genoeg weg zodat hij ons uitnodigt voor een belangrijke vergadering de volgende dag in de Tempel van Frona op de tweede verdieping.
De volgende dag gaan we naar de tempels maar ik wil nog eerst naar de shrine van Uleria, de love god waar peer en ik zulke goede herinneringen aan hebben. Tot mij grote vreugde krijg ik contact met Peer die ergens anders in een soortgelijke tempel aan het bidden is.
Het blijkt dat de overige leden van ons gezelschap aan de buitenkant van deze plane naar het westen reizen, naar de hoofdstad van de trollen om er achter te komen hoe de trollen staan te opzichte van het kwaad van Enki. Daarna willen ze naar de hobbits voor het begin van het rode blad. Wellicht kunnen we elkaar daar weer ontmoeten.
We spreken af om een dag voor het einde van de holy-time weer op dezelfde manier met elkaar te praten om half elf.

De vergadering begint en wordt geleid door Syndar. In een halve cirkel zitten van links naar rechts: Yendoorn, Storm, Isnurd, Esta (v), Syndar (v), Selorn, Kim, Donderdag, Bartka, Harm.
Het blijkt dat de jonge generatie het niet eens is met de oude. De oude onder leiding van Banis wil naar de bovenwereld en daar een grote strijd met de trollen uitvechten met behulp (nemen wij aan) van Broos.
De jonge generatie wil dat niet en het vreedzamer doen en daarom de leider Banis afzetten.
Daar is enige haast bij want als deze holy-time voorbij is hebben de tovenaars van Banis in de hoofdstad vernieuwde kracht.
Als een soort afleidingsmanoeuvre vragen zij ons of we een aanslag willen plegen op een legerbasis tussen Nakchu en Namtso (meer). En liefst daar generaal Belendir te doden. In deze basis bevinden zich Aldrya priesters en 10 tot 50 elven. 500 man in totaal.
Terwijl we aan het vergaderen zijn zie ik iemand naar buiten glippen. Ik vraag of iemand weet wie dat is (er ontbreekt niemand van de vergadering) en ga daar snel achteraan, samen met mijn vrienden.
Met moeite kan ik zijn spoor volgen en ik zie hem een café binnen gaan. Als ik naar binnen kijk zie ik hem met iemand aan de bar praten en hoor “… ja…. je moet ze gaan waarschuwen. Ga naar de baas in Nakchu…”
Oei, dat is nu juist niet de bedoeling, dat de generaal al van onze missie weet zo kort nadat we deze aanvaart hebben! Kim vermomt zich en gaat naar binnen maar weet dat zo te verprutsen dat iedereen meteen ziet dat hij niet een gewone bezoeker is en degene aan de bar die de generaal zou moeten waarschuwen vlucht naar achteren. Ik ga ook naar binnen en Isnurd befuddelt degene aan de bar die de boodschap doorgaf. Er is een deur naar achter en een gordijn. Kim gaat de deur in en komt in een keuken. Daar is nog een deur en als hij die openrukt zit daar een doodsbange klant met samen geknepen billen, letterlijk en figuurlijk. De koks komen met messen op hem af maar hij jumpkey-t zich verder naar achteren: niemand. Kim gaat terug naar de bar en de man die uit de vergadering glipte komt net een beetje bij zijn positieve als Kim een dodelijke zalf op hem smeert.
Hij weet hem nog te zakkenrollen voor een emerald aan een ketting die een booster geeft van +1 op windwords.

Ik zie een gordijn en kom daarachter in een kamer met mensen die aan het kaarten zijn. Ze komen op mij af, maar ik kan ze ontwijken. Toch wordt ik vastgegrepen aan mijn been en ik hak zijn hand met één slag af en ga door achter die boodschapper aan.
Ik roep naar achter dat ik later nog wel met ze wil kaarten, maar ze zijn een beetje pissed off. Na een wilde achtervolging door gangen en deuren kom ik opeens buiten en bots tegen een elf aan die bij de vergadering was: Ralnorn. Hij heeft de spion gezien en we rennen er achter aan naar de poort van de stad. Bij het tentenkamp zie ik hem weer, maar hij is al ver weg en zit al op een paard. Gelukkig heb ik een scroll of lightning 5 en dat lukt: een bliksemschicht raakt het paard en de spion valt van zijn paard. Elf Ralnorn is als eerst bij hem en steekt hem pardoes in zijn hoofd. Hartstikke dood.
Ik onderzoek hem en vind een mooie dolk. Alleen bij een elf of half is deze 1d4+1 zonder armor.
Het lijk verstoppen we voor nu en Ralnorn zorgt ervoor dat deze later voorgoed verdwijnt.
Terug bij de vergadering worden we bedankt en geprezen.
Als cadeau van de elfen kunnen we tijdens de holy days 5 powerpoints uitgeven bijvoorbeeld ergens in of op. Verder krijgt Isnurd de raad van de wijze Harm dat hij naar de tuinen moet gaan van het meer bij Namtso.


Dolk (1d4+1 ZA voor (half)elfen aan Donderdag geven of verkopen.

12345