Dwergenstad

Aanwezig op de Lage Vuursche: full house! Alean (Mees)  Peer (Ruben) Kim (Jeroen) Isnur (Rinus) Storm en Donderdag (Cas)

Nieuwe maan, Dark season, Winsday, movement week 39

We trekken met de dwergen verder naar Miz. De weg voert langs een ravijn en over een brug waar het laatste gedeelte lijkt te ontbreken. De wachtposten laten ons door (we hebben tenslotte de dwergen het leven gered) en het missende stuk brug blijkt gewoon onzichtbaar. Niet vergeten: navragen hoe dat werkt, handig voor Storm. Een ander gedeelte van de brug heeft de vorm van een reuze werpbijl. We gaan een poort door en de berg in. Passeren talloze vallen en worden uiteindelijk welkom geheten door Gimund. We krijgen een ruimte om uit te rusten, behalve Isnur die is eerder vertrokken voor een lange omweg om zijn tijger te begeleiden naar een open plek verderop. Na een tijdje worden we uitgenodigd om in de tegenoverliggende kamer de leiders te ontvangen. De gangen hebben een concentrische vorm rond een midden dat ook nog eens kan draaien. Waar doet dat aan denken?
We komen in een eetzaal. De leider is Bolgrim, dan is er Morzad een vechter en Harunn de smid. De zaal is afgewerkt met marmer en gotische bogen. We geven wat mooie wapens die we zelf niet kunnen gebruiken (initiatief: kim) en we krijgen (te) sterke drank en alles wordt heel gezellig met dwergen karaoke enzo. De volgende dag gaan we naar de kluis. Onderweg komen we dwergen tegen die horse belly cirkeling aan het oefenen zijn. Iets waar Peer wel oren naar heeft. Ik ook wel, maar aangezien ik mijn paard steeds kwijt raakt is het voor mij niet interessant want de zadels moeten op maat gemaakt worden. Uiteindelijk komen we bij de bank. Dat is een grote pilaar in het midden van een gebied dat ommuurt is met 3m hoge muren. Er is een huisje naast en er mag maar 1 iemand naar binnen en dat ben ik omdat het mijn sleutel is. Ik moet een waarheidserum drinken, en wordt ondervraagd over de herkomst. Ik krijg het nog knap benauwd maar kom wel met de zin: de eigenaar heeft geen bezwaar dat ik de sleutel heb. Deze lijkt te werken temeer daar Alean op precies het juiste moment zich de leus bij de tombe herinnert: neem mijn spullen maar laat mij met rust.  Ik mag de pilaar in en die blijkt aan de binnenkant een spiraalvormige galerij te bevatten. De kluis valt wat tegen want is vrij klein, maar bevat een melding dat we 1/3e aan de nabestaanden, 1/3e aan de bank, en 1/3e aan ons moeten geven. Maar vooral: een nieuwe sleutel die we eerst in elkaar moeten zetten. Dat lukt en ik word naar een grotere kluis gebracht. Die bevat heel veel zilverstukken. En laat zilver nou net heel zeldzaam zijn op deze plane! In eerste instantie schat ik de hoeveelheid wat laag in, maar uiteindelijk blijkt het 1 miljoen SP = 100 miljoen GP te zijn! De Jackpot! Omdat het zoveel is gaan we akkoord met de voorwaarden. We bedenken een plan om het grootste deel van het geld naar de heilige stallen te sturen met het magische paard (pegasus?) van Peer.
Dit lijkt het goede moment voor een ttoast en we doen een ceremonie en drinken uit de glazen kom die we van Yves gekregen hebben. Twee super toffe dingen kunnen we nu opeens:
1. At will contact: (ketting opengooien) binnen 500m, lukt altijd, met tattoo verdubbelt dat (1000m)
2. In een gevecht kunnen we HP overdragen naar een ander die gewond raakt. 1d6 p ronde. Intell. Maal 5 testen om te kijken of het lukt. Kost geen tijd gaat van totaal af en komt bij meest beschadigste deel gewonde en ook bij het totaal.
Uiteindelijk gaan we weer naar Gordal en de meest wijze dwergen. Over de dudes die Peer hebben vergiftigd komen we meer te weten: nu Peer met ze heeft gebond is Peer in hun macht, ze kunnen hem oproepen. Waarschijnlijk zijn ze beschermers van de plane en willen dat niemand er in en uit kan af kan gaan. Bovendien lijken ze op zoek naar vergeten legers zoals bij de apen.
Dan vertelt Peer over de brews en de andere planes. De Dwergen zijn zeer geïnteresseerd en geschrokken als ze dat horen want iets soortgelijks is hen ook overkomen. Een tunnel naar het westen is ingestort. Bovendien lijken de ruimtes in deze berg sprekend op de brews die we eerder tegenkwamen. Worden er dwergen technieken gebruikt om de brewpotten te maken? Het lijkt er wel op!
Er wordt gesuggereerd dat we langs de ingestorte gang naar het westen kunnen via een vergeten mijn en dat daarachter een poort kan liggen naar Belr.
We bestellen leuke items want zijn stinkend rijk, maar het meeste moet nog gemaakt worden. Daartoe krijgen we een kist mee waar ze items naar kunnen versturen. We krijgen slingbommen mee (Isnur) en bowlingbommen waarvan ik er 2 krijg. Kan nauwelijks wachten om ze te laten rollen.
De vraag is waarom de gang naar het westen is afgesloten/ingestort, dat gaan we onderzoeken. We trekken een oude mijngang in met Kalrak (oude dwerg met bijlen) en een jongere knakker: Daller. Na drie dagen door de tunnels gelopen te hebben en vijf verdiepingen te zijn gezakt hoor ik tijdens mijn wacht het geluid van een patrouille. Ik maak iedereen wakken en blijf bij de dwergen omdat ik niets zie in het donker en de dwergen zelfs als ze sluipen een enorm kabaal maken…

vervolg verslag door Peer:

Juist.
Terwijl Storm rechtsomkeert maakt om bij een feestje van een neefje aanwezig te kunnen zijn, wordt er een plan gesmeed om deze patrouille Orcs (want dat zijn ‘t) te verassen en uit te schakelen. In z’n haast laat Storm z’n dagboekaantekeningen vallen en ik besluit ze op te pakken en ze voor ‘m af te maken.

Een groep van vier (Kim, Isnurd, Alean en Don) volgen de route van de Orcs terwijl de andere drie (Peer, Daller en Kalrak) een kortere weg naar de achterkant van een kamer nemen om ze daar op te wachten. Dat laatste is een gokje want de Orcs zouden ook een andere weg kunnen nemen en dan zouden we daar voor en op niets staan te wachten. Gelukkig stroomt de kamer vrij snel vol en op het moment dat de eerste Orc de kamer wenst te verlaten haalt de oude Kalrak verrassend soepel uit. Z’n tegenstander reageert instinctief maar sterft vrijwel direct. Beetje roestig is het allemaal wel bij de oude krijger want bij zijn eerste afwerende handelingen gaat het gelijk mis waardoor hij zijn volgende schild-actie even moet uitstellen. Hoe dan ook; een kamertje vol met 25 Orcs is nimmer te versmaden én de ultieme situatie om eens zo’n nieuwe verworven bommetje uit te proberen. Na enig getwijfel aan de andere kant van de kamer én nadat een Orc de alarmtoeter blaast heeft Peer er genoeg van en geeft de onstuimige Daller toestemming om Orcjes te gaan kegelen. Lachen man! De toeteraar wil nietsvermoedend z’n tweede riedel aanheffen maar er rolt iets zwaars tegen zijn schenen. Verbaast kijkt hij naar de grond wat dat heeft kunnen zijn en precies op dat moment ontploft ons bommetje. STRIKE! Minstens negen Orcs kunnen later van de muren en het plafond worden gepeuterd. De rest verslaan we vrij eenvoudig zelf. Het nieuw geslepen Short Sword van Alean geeft enig vermaak en de vechtkunsten van de bejaarde Dwerg worden met verbazing en respect nabesproken. De laarzen van Don geven ons de mogelijkheid om het zo te doen lijken dat de aanval op deze patrouille is gepleegd door een Wyvern. Want de sporen van dit beest zijn tenslotte overal waar wij hebben gelopen. Het wemelt hier van die wezens… Don zal er druk mee zijn.