De Kroon van Alean

Aanwezig Alean (Mees)  Peer (Ruben) Kim (Jeroen), en Storm

De tijger opensnijden levert niet zo veel op, behalve een bozige Peer als die bijkomt omdat Kim “zijn” tijgervel heeft verpest. We trekken verder en vinden al snel een overgroeide heuvel die er onnatuurlijk uitziet. Ruim een uur zijn we als tuinmannen aan het werk om de begroeiing te verwijderen. Het resultaat is een ingenieus gebouw met een grote G erop en blokken ervoor die je kunt verschuiven. Na een eerste poging verschijnt er een tekening waarop het gebouw te zien is met een opening onder de G. We gaan proberen om die situatie na te bootsen waarbij de blokken op de hoeken staan. We ontdekken een paar regels: (als de g zuid is)
stenen o samen naar beneden en stenen w gaan de tegenovergestelde kant op en visa versa
stenen n indrukken en stenen z gaan ook naar binnen. steen w indrukken en steen in paardensprong gaat naar buiten losse stenen kunnen niet langs het gebouw schuiven, twee stenen samen wel. door hoekstenen naar binnen te drukken duwen ze aansluitende stenen naar buiten. Alles resetten doe je door de 4 knoppen bovenop gezamenlijk in te drukken terwijl je elkaar vasthoudt, maar de ellende is dat iemand een constitutie punt kwijtraakt! Zowel Peer, Kim als Alean raken die kwijt want het duurt even voor we alles door hebben. Als op een gegeven moment alles ingedrukt is komen er opeens tijgers te voorschijn! En ze blijven komen, daar kunnen we niet tegenop hakken.
We drukken maar weer op de restknoppen zodat er geen nieuwe tijgers meer verschijnen. Er zijn er dan nog vijf. Hoewel we ze flink partij weet één kreng van een tijger dwars door mijn dolfijnenpak mijn rechter arm eraf te bijten! Ondertussen heeft Alean gefumbled en ligt op de grond. Moest ik een paar uur geleden Peer en Alean redden, nu ben ik het die gered moet worden, wat gelukkig ook gebeurt. Ik krijg een zalfje waardoor mijn arm begint terug te groeien. We hebben elkaar echt nodig in deze jungle, dat blijkt maar weer.
We krijgen de puzzel opgelost en kunnen naar binnen. Er is een trap naar beneden, waar een hoop pilaren staan, een fakkelhouder en een sarcofaag. Als ik de fakkel in de houder doe is er overal licht en kunnen we de sarcofaag bekijken. Bovenop staat: Hier ligt Gharassi met al zijn trofeeën en zijn andere rijkdommen. Gharassi, onze 1e leider en opvolger van de grote Asder. Hij die ons menselijk maakte. Nadat Asder gestorven was leidde Gharassi ons samen met Vghol (chimp) & Ouitry (oerang oetan) naar het westen. Met zijn grote kracht versloeg hij menig tegenstander en al snel werd hij beroemd onder zijn volgelingen en voor anderen een gevreesde tegenstander. Gharassi was degene die ons allen moed gaf om de strijd met de westerlingen aan te binden maar een lange glorie was hem niet gegund. Het rijk gaat ten onder door al het gekonkel, het wantrouwen en het gebrek aan daadkracht.
Afijn, we doen de deksel open terwijl Peer buiten iets anders aan het doen is. Er komt een ghost uit. Normaalgesproken een ramp want die is ongevoelig voor normale wapens maar Alean en Kim weten hem met het ghost slayer zwaard vrij gemakkelijk te verslaan. In de sarcofaag vinden we een staf in de vorm van een verguld bot en een ring. Ik krijg de ring.
We zoeken door en Kim vindt een schuivende muur en een andere kamer met een schatkist. Die bevat 160 munten die p.s. 20 gp waard zijn. Bijna allemaal dezelfde muntjes, maar 4 wijken af en 1 helemaal (2 cent).
Onder de kist vinden we nog een geheime ruimte die vol blijkt te zitten met wapens:
1 bastersword (BS1GTLR > Storm) 2 battleaxen (B1 & B2 GTLR > Kim) 2 speren HS1 & HS2 GTLR > Alean) 1 metalen staf ( QS1 GTLR > Peer) 1 ball & Chain (BS1 GTLR > peer) 1 rapier (RA1 GTLR > Alean) 1 Dagger D1 GTLR > Storm) 1 gouden crossbowpijl ( CD1 GTLR > Kim) en 1 mace (M1 GTLR > Alean)

Om Alean de kans te geven om de tempel weer te laten overgroeien en om mijn arm weer aan te laten groeien nemen we 4 dagen rust. We trekken verder richting het centrum van het bos en komen bij twee gorilla’s die een pad bewaken dat recht naar het centrum gaat. Alean verstopt de staf die we uit de sarcofaag geroofd hadden terwijl Peer op de gorilla’s afstapt en vertelt dat we goed voor het bos willen zorgen en lief zijn, etc. Alean laat een mangoboom flink groeien en de gorilla’s lijken overtuigd. De gorilla’s blazen op een toeter en meer Gorilla’s met tijgers komen eraan. Ze willen ons fouilleren, waar ik niet blij mee ben. De ring uit de sarcofaag brand in mijn zak, maar met snelle bewegingen weet ik hem te verstoppen op een donkere plek. Ze brengen ons naar het centrum van het bos en van hun rijk. In het midden zien we reuze tijgers die op zich vriendelijk lijken, maar wel langs de neus vragen welk mensen offer we in gedachten hadden voor hun koning. We worden verder gebracht en komen bij een aantal hutjes, waar we kennis maken met een wijze gorilla: Oazi.
Oazi kent de plek die Alean in zijn droom heeft gezien (waar hij zichzelf in een vijver gespiegeld zag met een kroon op zijn hoofd) die plek is meer naar het noord westen in het gebied van de Chimps. In het midden van de drie apenrijken is de tempel van Asder en dat lijkt de goede plek om het zaadje te planten dat Alean van de toenmalige elvenkoning kreeg. Verder blijkt dat er waarschijnlijk nog twee tempels zijn, voor Vghol (chimp) & Ouitry (oerang utan). We lopen naar de tempel waar een grote toren staat met in de richting van het NO de tekens voor noord en oost. In een cirkel rond het monument liggen tijger schedels en botten. Alean plant drie bomen want de obelisk is een soort drielandenpunt voor de Gorilla’s, de Chimps, en de Orang oetans. Als je niet allemaal eert worden ze boos. We gaan omstandig offers neerleggen en geven royaal en langzaam zodat Alean de tijd heeft om zijn zaadje te planten en te laten groeien. Na 3 kwartier begint de plant een soort gewei-vorm te vertonen en komen er zilveren takken, maar de tijgers worden ongeduldig en boos en willen ons aanvallen. We moeten tijd rekken! Ik laat een geluid van donder weerklinken, maar daar worden ze nauwelijks door afgeleid. Kim zapt naar boven op het monument en legt daar rubberen zakken en Molotov cocktails neer. Hij zapt terug en terwijl Peer een verhaal houdt dat de goden ons goed gezind zijn, steek ik de boel aan door middel van een toverspreuk. Daarmee weten we net genoeg tijd te rekken zodat Alean ervoor zorgt dat de takken van de plant een kroon vormen, die hij plukt.
De tijger wil hem juist aanvallen als Alean de kroon op zijn hoofd zet.

Een siddering trekt door het bos op dat moment, en een ieder is onder de indruk van de verschijning van Elvenkoning Alean.
Alean spreekt de tijgers toe en wij schrijden uit de cirkel en richting het bos. Maar de tijgers komen vrij snel bij zinnen en maken zich op om ons aan te vallen. Met 15 reuze tijgers en 50 gewone tijgers maken we weinig kans, dus we moeten vluchten. Peer plopt zijn Pegasus tevoorschijn en Alean en ik klimmen erop en stijgen op. Kim kan zich misschien redden door zijn teleport-skil en Peer wil naar de Etheral.
Dit is de huidige situatie als ik opeen moet denken aan de laatste woorden op de sarcofaag:
Het rijk gaat ten onder door al het gekonkel, het wantrouwen en het gebrek aan daadkracht.
Kunnen we dat niet gebruiken en de apen tegen elkaar opzetten? Of de apen tegen de tijgers?
We zijn voorlopig nog niet uit het bos en er zijn nog minstens twee tempels die we kunnen kraken.
We zijn goed weggekomen, maar voorlopig nog niet uit de problemen.
Bovendien hebben we opeens een elvenkoning in de groep, waarvan je je kan afvragen of hij daar wel helemaal klaar voor is…