De generaal moet dood

7-4-24 Kim, Storm, Donderdag en Isnurd
Kim heeft een plan gemaakt en nu is het zaak om ons daaraan te houden. Een dingetje waar we als groep nog wel eens moeite mee hebben.
Ik lees in het boek met antwoorden dat we de geheime gang kunnen vinden in de buitenwand van de kraterrand. Dus we gaan deze zoeken. Op de plek waar het water uit de kraterrand komt duikt Jarka erin met een touw aan zijn enkel. Het blijft lang stil maar dan volgen twee trekjes en trekt Kim hem terug. Je kan daar niet door naar binnen want er is een traliehek maar hij zag wel iets dat op de tunnel kan wijzen. Dat betekent dat als we de kraterrand tegen de klok in volgen we langs de ingang moeten komen. We vinden hem en na wat getuinier met tangleweed weten we de deur met het puzzel-achtige slot te openen. Donderdag gaat de tunnel in die bedekt is met een soort lichtgevende schimmel en wij gaan onze plaatsen innemen zoals in het plan staat. Isnurd neemt wel een andere plaats in zodat hij dichter bij de uitgang van de tunnel is.
Kim en ik sluipen naar de villa die we in 3D voor ons zien.

Eigenlijk precies volgens plan doden Kim en ik de verschillende wachters die rond de villa staan en lopen.
Ik ga via de hoofdingang naar binnen en Kim via het balkon en dan plopt hij in de slaapkamer.

Ondertussen is Donderdag verder de geheime gang ingelopen. Deze gaat op en neer als een achtbaan en tot drie keer vindt hij een bakje met speedbessen die hij uiteraard meeneemt. tegen het eind van de gang zijn er twee hendels. Op het eind gaat de gang recht omhoog dus hij blijft daar wachten.
Kim sluit naar het bed en hakt in op de generaal Belendril. Die is niet in één keer dood. Zijn vrouw, Cidril die naast hem ligt plopt weg. Een tweede poging en Kim weet de generaal te doden.
We horen een mechanisch geluid. Het blijkt dat de ingang van de geheime gang in de slaapkamer is dus ik ren door naar boven. De Badiendes liggen nog te slapen. De ingang is een buis waar je in kan glijden. De wapens van de Cidril heeft ze meegenomen maar die van de generaal hangen er nog dus die neem ik mee. Ondertussen heeft Kim Belendir onthoofd zodat hij niet meer levend gemaakt kan worden.

Donderdag heeft een korte ontmoeting met Cidril die supergoed blijkt te kunnen schieten met een boog.
Zij glijdt in volle vaart langs hem en weet hem te raken onderwijl de aanvallen van donderdag ontwijkend. Omdat Kim en ik niet de gang in kunnen vanwege allerlei weerhaken die zijn verschenen gaat Donderdag terug om de hendel om te zetten zodat wij verder kunnen.
We horen weer een mechanisch geluid; de dochter die ook een doorgang naar deze gang heeft?
Donderdag gaat Cidril achterna met speedbessen maar als zij hem 50 m verder opwacht trekt hij zich snel terug. Een verstandige move blijkt al ras.
Isnurd is intussen naar de ingang van de tunnel gegaan om Cidril op te vangen en ontmoet haar in de gang ongeveer bij de plek waar het water er onderdoor stroomt en een gat boven het water is.
Isnurd doet disruption op haar maar zij heeft daar weinig last van. Ze schiet een salvo van pijlen af (49 ZA dat donderdag anders op zijn bek had gekregen) en Isnurd overleeft het maar ternauwernood!
Donderdag schiet een superpijl maar doodt haar niet. Rinus doet een ontploffing en die doet haar vliegen en raakt haar flink. Zij landt bij Isnurd en zij vechten samen. Zij weet veel te dodgen maar als Kim zich ook in de strijd gooit houdt het voor haar een keer op. De slag van Kim kan ze niet ontwijken en haar hoofd vliegt eraf!
We pakken haar spullen en gaan de gang uit. Jarka vangt ons op met de paarden en we rijden vliegensvlug richting Nakchu. We worden een halve dag gevolgd, maar dan vindt er een enorme ontploffing plaats in de vulkaan bij de hoofdstad. Uit die ontploffing komt een koker van reuze vliegen met wezens (broos?) erop en die vliegen over ons heen in de richting van de opening van de koker.
Daarna worden we niet meer gevolgd.
We komen uit bij de tuinen bij het Namtso meer. Daar zijn Shamanen en daar heeft Isnurd iets te zoeken, maar ik weet even niet meer wat.

Nog te verdelen de spullen van de generaal en zijn vrouw:
Elvenboog met pijlen generaal Belendir
Zwaard generaal Belendir
Armband counter magic 5
elf zwaar Cidril
elven boog Cidril + 10 pijlen
ring sure shot
ring + 25 swim