De dood van Kim

We hangen onder griffons en vliegen weg van de vulkaan. Groepen griffons met berijders zitten achter ons aan en een kleine groep probeert ons vanaf links af te snijden. Met ons vliegt “Herder NPC” (gespeeld door Jeroen S) Als eerste actie fumbelt hij en breekt zijn wapen. Episch! (omdat speler J.S. bekend is om zijn fumbles)
De tegenstanders zijn pittig omdat De griffons bijna niet geraakt kunnen worden door missiles en de berijders kunnen soms ook tegen missilles en soms tegen magie. Ook tegen vuur zijn ze behoorlijk resistent.
De vulkaan wordt geheel verlicht als een soort verdediging. Isnurd gebruikt mijn trommel en daardoor gaan we sneller vliegen. Ik weet er twee met bliksem van mijn spirit-zwaard te vertragen en Isnurd befuddelt er een. Pijlen en vuur hebben inderdaad geen of nauwelijks effect. Als we bij de plek komen waar lava en water nevel doet ontstaan buigen de griffins af en daardoor raken de achtervolgers ons kwijt. Alleen de “herder NPC” (Jeroen S) en Alean staan opeens midden in de nevel oog in oog met twee griffins met berijder.
De herder NPC snijdt en hakt de rechter griffin en de griffin van Alean duikt scherp naar benden en hoewel hij zich vast houdt valt Alean van zijn griffin tientallen meters boven de zee. De griffin probeert Alean weer op zijn rug op te vangen en pas vlak boven de golven lukt dat. Phew.   We vliegen verder richting de Herder en op een veilige landingsplek worden we opgewacht door helpers van de herder. Die hebben een magisch zeewier dat een arm weer aan een romp vast kan laten groeien en mijn rechter arm herstelt zich weer!
Peer heeft zijn spirit-hoofd achtergelaten bij de vulkaan en daardoor weten we dat het bovenlijf van Kim in een raamwerk wordt opgehangen boven op de vulkaan. Dit raamwerk is zo ontworpen dat met één beweging de vier kanten uit elkaar kunnen worden geklapt met zo een vaart dat de ledematen die er aan vast zitten uit elkaar worden gerukt.
We gaan veder naar de herder en ‘s nachts doen we een united gods ceremonie. De goden laten ons weten dat het weinig zin heeft Kim te gaan redden. Niettemin is dat wel datgene dat we van plan zijn te doen. Na de ceremonie komt een grote kerel bij ons zitten, Axel, die net een flinke tijd geslapen heeft (axel wordt gespeeld door Jeroen S). Axel wil ons helpen. Hij komt van Kalrak en heeft geholpen met de tunnel naar Ockles. Axel is hierheen gekomen met een reuze havik, maar die is gesneuveld.
Peer wil de diplomatieke weg bewandelen en schrijft een brief naar de broo’s in de vulkaan waarin hij aanbiedt de vulkanen met rust te laten als wij Kim kunnen begraven (of stiekem resurrecten).
Er komt naar enige tijd antwoord. Men is niet onder de indruk en gaat zeker niet in op het aanbod. Getekend: de zoon van Vlok.
Kort daarna krijgen we bericht van het “hoofd” van Peer dat ze de val hebben laten openklappen! Dat betekent dat het hoofd van Kim van zijn lichaam is gescheiden en dat is een definitieve dood!
De stemming is uitermate treurig.
Het goede nieuws is dat donze griffins klaar zijn en we krijgen harnassen erbij. We verdelen de claw/feng versterkers en krijgen nog wat scrolls.
We besluiten om naar Sante Ribera te gaan en over 52 dagen terug te zijn. Dan gaan de de vulkaan opnieuw aanvallen en die zoon van Vlok te grazen nemen.
De herder geeft de tip als hij hoort dat we naar sante Ribera willen: zorg dat je aan het eind rechts van de rivier Abarush blijft, anders kom je niet in Sante Ribera. Binnen de spiraal kan je namelijk niet zo makkelijk meer de rivier oversteken.
We reizen meer dan 10 dagen  richting het midden van de plane als we een eiland zien met een hoge rots en enorme spinnenwebben. Iets verderop is een eiland met een reuze versteende krab erop. Nog weer verderop is een stinkend eiland in de vorm van een hoefijzer.
Er is een natuurlijke brug naar die laatste eiland dat we als eerste gaan onderzoeken. Als we het eiland oplopen zien we aan de andere kant van het eiland een broo! Alean en Isnurd schieten die dood van afstand en ook een tweede die erbij kwam. Peer plopt zich daar vlak bij, maar wordt in de modder gezogen.
Als ik die richting op loop voel ik met mijn zwaard of de bodem hard genoeg is en opeens wordt mijn zwaard ook door de modder gegrepen. Ik krijg mijn zwaard er zelf niet meer uit! Alleen met behulp van de Silphs lukt het. Ook Peer weet zich uit zijn situatie te ploppen terwijl er 6 nieuwe boo’s naar buiten rennen. Alex en Alean en Isnurd schieten op deze nieuwe vijanden en ze worden alle zes gedood. In de grot waar ze uit kwamen stinkt het enorm en Isnurd ziet een bijzondere steen en raapt die op. Hij loopt daardoor een ziekte op die alleen met een potion van Alean te stoppen is mmet als blijvend gevolg dat Isnurd in die ene minuut al een puntje minder sterk is. Om dat de bron van de stank nog onduidelijk is doet Isnurd detect enemy en ziet een grote vijand on het midden van de ruimte binnen het hoefijzer. Als wij daar de boel verstoren blijkt het een enorme octopus te zijn die wilt met zijn tentakels ons aanvalt! Ik weet een tentakel te tjoppen met mijn zwaard op zo een manier dat de octopus sterft.
Maar ook dit blijkt niet de bron van de stank te zijn. In de grond blijken ook vijanden te zitten. Peer schiet er een pijl op af maar er schiet modder omhoog en een deel van die modder gaat regelrecht naar Peer zijn gezicht! Het blijkt een Gorp! Elke ronde beschadigd hij met een zuuraanval het wapen of de wapenuitrusting waar het zich aan vast houdt. Peer weet door een slimme plop-beweging zich van dit beest te bevrijden en Alean doodt het vervolgens.
We besluiten dat de bron van stank het eiland zelf is en dat we het niet schoon kunnen krijgen.
Op naar het volgende eiland. Dat met de reuze krab…