De arena stroomt vol…

Dark season, Stasis week, Freeze day.

Storm, Kim en Peer gaan rechtsom eerst door de gangen en daarna over de tribunes om een groep oerangoetangs (tovenaars) aan te vallen. Ik onzichtbaar, Kim als gorilla en Peer plopt van plek naar plek. Peer doet maar half mee omdat Ruub een verkeerd broodje bal heeft gegeten. Bij de eerste ontmoeting met apen gaat het al mis omdat Kim geen aaps verstaat. Hij wordt aangevallen, maar met een silent sphere en hulp van mij en Peer doden we de bewakers en gaan verder.
Alean, Donderdag en Isnurd gaan linksom en willen de arena vloer in die van levende wortels is gemaakt. Alean heeft een spreuk waardoor dat kan. Dat lukt maar onder de wortels blijkt water. Bovendien trekken de wortel tentakels zich terug waardoor de groep in het water dreigen te raken en van bovenaf bestookt kunnen worden. Op verschillende plaatsen staan pilaren met Gorilla’s erop. Uit het plafond komen lianen met slangen en apen.
De tribunes stromen vol met Goblins en apen. Ze gaan er eens goed voor zitten.
Ze willen een show, ze krijgen een show!

Een soortgelijke arena


Achter de vier ruiters die zich aan de andere kant van de arena bevinden verschijn vuur van een salamander. Daarachter weer bevindt zich de poort waar we door moeten zien te geraken.
Mijn air elemental gaat erop af maar wordt zwaar beschadigd. Ik ben onzichtbaar bij de tovenaar-apen en gooi een harte aas op de grond. Meteen verschijn er een vuurspuwende draak!
Het groepje apen gaan in gevecht, en niet veel later verschijnt er nog een tovenaar en een allosaur. Ik speel een groot deel van mijn kaartendeck leeg. De andere groep (Alean, donderdag en Isnurd) komen steeds meer in de problemen omdat er nog andere tovenaar-apen zijn die magic missiles versturen en ze geen cover meer hebben. Daarbij raakt Alean verlamd. Ik laat een wervelwind de groep optillen en naar de rand brengen terwijl de andere wervelwind de salemander (vuur elemental?) afleidt.
Wij gaan door richting de poort en na wat gorilla’s te hebben onthoofd sta ik oog in oog met Teiruse de dude met de weegschaal die zijn wapen laat slingeren en recht mijn kant op kijkt!
Ondertussen heeft een van mijn elementals het begeven en de andere heeft de de drie vrienden afgezet en komt terug in mijn zwaard. Kim valt Sun refni Metrom aan, maar ik besluit niet aan te vallen en langs te lopen hopend dat ik zijn aanval kan ontwijken. Het doet niet en ik loop door de poort in!
Kim heeft het nog knap lastig met Sun. Hij wordt angstig en Sun wil dat hij zich overgeeft.
De drie anderen hebben het ook niet makkelijk: Alean is verlamd, Isnurd zijn kortzwaard wordt gebroken door de viking schilden van de gorilla’s en een gorilla trekt hem mee het water in. Donderdag kan goed met pijlen schieten, maar op korte afstand kan hij nauwelijks de gorilla voor hem verslaan. Ondertussen komen tovenaars dichterbij om ze vol te pompen met magic missiles.
Opeens zit het mee, Isnurd weet zich los te rukken, en Donderdag komt langs zijn gorilla met Alean op zijn rug. Het is inmiddels duidelijk dat de vier ruiters niets doen als jij hen niet eerst aanvalt. Kim komt over zijn angst heen en kan vanishen, tot in de poort. Als Donderdag als laatste met Alean op zijn rug door de poort wil verstijft hij terwijl Alean doorschiet de poort door. Donderdag krijgt de vraag of hij zich niet bij de vier ruiters wil aansluiten. Zo niet dan mogen we nooit meer op deze plane komen. Donderdag bedankt beleeft voor de eer en gaat als laatste de poort door.
Als een schim zien we Blueface die ons een goede reis wenst. Na een tijdje landen we op een bed van rode herfstbladeren. We zijn in een bos. Het begin van het rode pad.