Chimps met wapens

Aanwezig: Alean (Mees)  Peer (Ruben) Kim (Jeroen) Isnur (Rinus) Storm en Donderdag (Cas)

We trekken door een gangenstelsel waarbij steeds stukken achter ons worden afgesloten of veranderd, maar eigenlijk hebben we daar weinig last van. Als we een deur langs lopen checken we de kamer erachter. We vinden een rocklizard (Isnurd begint opeens zomaar op een stapel rotsen te slaan) en later nog twee, een kamer vol vleermuizen die we lekker vol vleermuizen laten en tenslotte ook de Satir die in zijn eentje is en daardoor vrij makkelijk te doden is. Isnurd krijgt zijn panfluit. Extra vermelding verdient de Stoorworm die we tegenkomen een soort reuzeslang met een drakenhoofd. Missile wapens ketsen op zijn huid en komen terug op de schieter zoals Alean en ik hebben ondervonden! Hij heeft ook een gas-aanval. Isnurd weet hem te doden met disruption. Ik heb een ruiten negen opgeofferd maar die kan eigenlijk weinig doen, want de reuzeworm is dood. De ghoul blijft gewoon leven (leeft iig 8 uur later nog) maar kan niet meer dan 10 meter van de plaats waar hij opgeroepen is.
Na gerust te hebben opent Peer de worm, weet er 10 schubben uit te halen en ik krijg er twee. Ook uit zijn buik komen wat goodies (een werpmes voor Peer, een power ring voor Isnurd, en extra bescherming voor Alean).
We staan voor twee deuren waarvan wordt duidelijk gemaakt dat de keuze definitief is. De linker staat “rood” de rechter “geel”. Volgens Kim moet je het omdraaien “door”en “leeg”. We willen door, dus nemen we de linker. Dat blijkt geen slechte keuze. Erachter is een trap omhoog. Later maken we dezelfde keuze ook al staan de woorden er nu niet boven. Dan komen we uit het bewegende doolhof en weer op vast grond. We overvallen een kamer met 20 orcs en zonder veel tegenslag vliegen de orcen onderdelen ons al snel om de oren. Een vechtfeest!
Iets verder vinden we een Chasm en geeft de oude dwerg (Kalrak) aan dat we vlak bij de poort zijn.
Kalrak gaat met Alean vooruit om te lijken of er vijanden zijn en ze gaan via een geheime deur door een natuurlijke (onafgewerkte) gang. Daar doet hij een luikje open en er blijken veel wezens: Chimps met wapens. Ze zijn lichtelijk misvormt, het zijn brews. Er is een plek met een gehoorgang naar de draaikamers waar de dwergen zitten als ze nog leven.
Het lijkt erop dat de 4 dudes uit het westen (of oosten, of whatever) ons een lelijke apenstreek hebben geleverd!