Broos!

We nemen de kist met groene stenen en gaan naar buiten. We worden onthaald door o.a. Bazdur en begrijpen dat de groene stenen zaden zijn van een snelgroeiende struik. Wellicht handig als weer over wortels en takken moeten reizen bij het rode en het groene pad.
We vertrekken op aanraden van en met Bazdur in een kar richting het zuiden naar de hoofdstad Easima. We trekken langs een kanaal dat nog vrij droog is maar wellicht weer gaat vollopen als het water terug komt.
Na drie dagen in de kar hobbelen horen we plots het geluid van een pijlensalvo dat van links op ons wordt afgevuurd. We zien kleine broos! Ze willen een tweede pijlen salvo op ons afschieten. Ik doe mijn onzichtbaarheidsharnas aan en terwijl ik daar mee bezig ben springt de rest uit de kar om achter de mini-broos aan te gaan. De meeste springen op klipspringers, een soort springbokken en vluchten naar het oosten. We nemen er een paar te grazen en zelfs een levend gevangen.
Sommige ontploffen als ze dood gaan.
Bazdur is woedend dat dit in zijn land gebeurt.
Isnurd gaat achter een groepje aan en weet een heel aantal te doden, maar was er zelf ook bijna aan gegaan.
Dan daalt er opeens een regen van vuurpijlen op onze kar van de andere kant: het was een valstrik!
Omdat ik inmiddels onzichtbaar ben kan ik er een paar te grazen nemen maar de meeste nemen wederom de benen.
Peer weet de kist met groene stenen uit de brandende kar te redden.
Van de gevangenen komen we te weten dat zij opdracht hadden om ons te doden. Die opdracht komt van hun leider (Grint/broo ). Er is ook een mens/tovenaar maar daar weten ze de naam niet van. De leiders kwamen uit het westen. De reden: hun wormen werden lastig gevallen. Dat zijn de maggots in de bieb waar Kim het mee aan de stok kreeg.
Isnurd stijgt op met de tapijt van Peer en ziet ze verderop in gangenstelsels duiken en verderop weer tevoorschijn komen. Bazdur wacht tot de schemering want dan kan hij vleermuizen oproepen die om hulp kunnen vragen in de omringende steden in de vorm van Trollen op skybulls. Ondertussen gaan wij de broos op bokje achterna op onze opgeroepen Griffons richting westen. We vliegen door tot aan de ochtend als we een ondergrondse gang zien waar ze wel in gaan, maar niet meer uitkomen. Alean en Isnurd gaan eerst verkennen. Er zijn dieper de gang in twee wachten voor een grotere ruimte. Ik word weer onzichtbaar en kan langs de wachters doorglippen. De ruimte is vol broos met in het midden een waterbassin en drie andere openingen.
Ik ga naar de achterste opening waar een wachter staat, ik wil voorkomen dat hij alarm gaat slaan.
Ondertussen verkleed Kim zich als een van de wachters en neemt diens plaats in. Ik sla het been van de wachter en diens geschreeuw geeft de rest de kans om binnen te komen. Alean is bezurk en dood menig broo, en ook de rest doet goed werk. de twee andere doorgangen lopen uit op kamers waarbij iedere broo wordt gedood, zelf de twee broo-vrouwtjes. Mijn wachter moet ik even laten als er nog drie op me af komen. Ik weet achter ze te komen en val ze in de rug aan. Verder de dungeon in is een kamer met vier gaten in de grond en daarvoor rechts een deur met een kamer waar die wormen in gebroed worden. drie broos zie ik met een worm uit die kamer komen en in twee van de gaten springen met de worm als kussen voor zich.
Kim en ik springen er achteraan in het gat waar twee broos verdwenen, Alean en later Peer Springen in het andere gat waar er één in verdween.
Wij vallen een eindeloze tijd naar recht beneden waarbij we nauwelijks onze val kunnen vertragen of sturen. Wel komen Donderdag en Isnurd ons na een tijdje inhalen. Zij hebben ook wormen bij zich. Blijkbaar kan je daarmee beter glijden. Na minutenlang vallen in een noodtempo buigt de gang meer horizontaal en schieten we tientallen kilometers door. Uiteindelijk komen we bij een soort rotonde met ongeveer 5 uitgangen waarvan er een is met een wachter. We weten daar in de buurt te stoppen, kim als broo en ik onzichtbaar. we stappen op de broo af en zien een kamer iets verderop met nog twee broos. We weten ze te doden en moeten nu zien uit te vinden hoe dit hogesnelheidswegennetwerk precies werkt, welke uitgang moeten we nemen.
Westwaarts?
Noordwestwaards?

Plaatje van een Broo en bokje ineen