Apenspel

Aanwezig: full house! Alean (Mees)  Peer (Ruben) Kim (Jeroen) Isnur (Rinus) Storm en Ramon (Cas)

Het gevecht leek een eeuwigheid te duren, maar ging uiteindelijk vrij snel. “Elven-koning” Alean en ik deden een poging om de apen met een mooi verhaal om te praten, maar in plaats van applaus kwamen er tientallen pijlen op ons en ons rijdier af! De pegasus werd dodelijk geraakt, en we hebben hem maar net kunnen redden. Ondertussen kregen we hulp van 4 ruiters uit het noorden. Eigenlijk kwamen ze uit het noordoosten, maar dat klinkt net iets minder. Deze ruiters blijken gekomen na een roep om hulp door Peer. Alsof we zelf onze boontjes niet kunnen doppen! Het gaat om:
Ertotkiv: bannier met zonne-teken, long bow, draag soms een kroon (beetje zoals alean bij ons) die kroon heeft 3 messen met elk weer 2 zij punten (blade breaker) en kan als wapen gebruikt worden.
Sun: draagt pij die pijlen op kan vangen, heeft staf, commandeert honden/wolven
Mullep: plate armor helm met teken: ||| † gebuikt groot zwaard met sunspear
Teruse: Bola’s half elf heeft * teken op schild.
Ze hadden leuke trucjes: leken anderhalf keer zo groot en kwamen met veel vuur en rook aangereden. De Chimps maakten dat ze wegkwamen, maar de andere apen trokken zich grotendeels terug op het monument met de obelisk. Later kwam daar een beschermende koepel omheen. Kim was niet in vorm: hij schrikt zo toen een (gewone) tijger hem aanviel dat hij in één klap zijn wapen meters verderop laat vallen en een band van zijn broekspijp laat knappen waardoor die op de grond zakt als bij een professionele stripper. De tijger was blijkbaar zo verbaasd dat hij zijn aanval niet hard genoeg doorzette en Kim weg kon springen. De reuze tijgers zijn echt heel sterk en Peer raakte bijna een arm kwijt in het gevecht, maar uiteindelijk hebben we deze tijger kunnen doden waarbij de verblindende muur van Isnur zeker hielp, en ik mijn nieuwe gifdolk uit kon proberen. Daarna trokken we ons terug om met onze nieuwe vrienden te praten. We besloten naar de Chimps te gaan en dat deden wij dan ook.
De chimps zijn meer dan de Gorilla’s En de Urang utangs geneigd om met vreemden te handelen en laten ons dan ook toe. Gaztol is de leider, Wrazfi is de raadsheer en Zfogr de jonge fighter. Mullep heeft een cadeau voor de apen: een staf van de leider Vghol met de spreuk “command urang utang”
De volgende ochtend gaat Alean naar de bron en ziet daar een hert. Met zijn kroon en de juiste woorden weet hij het vertrouwen van het hert te winnen en kan het hert voortaan als rijdier gebruiken. Hoe tof is dat? Isnur wil een tijger, maar of dat lukt is mij niet helemaal duidelijk.
We gaan naar de tempel van de chimps die blijkt te bestaan uit een gouden heuvel zonder ingang. De vier helden uit het noord(oost)en gaan er vandoor naar Vierbruggen. We kunnen ze daar wellicht opzoeken of bij hun tempel in Santa Ribera. Zij zorgen er ook voor dat de apen verdwijnen zodat wij op zoek kunnen naar de ingang van deze vreemde tempel. De suggestie van Kim om hem als een reuze bal te draaien is iets te voorbarig. Pas na lang zoeken en gesjouw met liters water blijkt dat alsnog de oplossing en ontdekken we een ingang in de gouden bol. Kim gaat erin en vind onder de grond een doorgang die uitkomt in een kamer waar water in stroomt uit een tweede gang waardoor er zich een draaikolk in de kamer vormt. Uiteindelijk gaan we allen naar binnen en gaan het water in. We zwemmen langs de buitenrand van de kamer en ontdekken eerst een kleine doodlopende ruimte maar verderop een ingang die doorloopt waar we in gaan. Niet lang daarna staan we uiteindelijk voor een deur…