Als ninja’s door de vulkaan

Het plan was om als ninja’s ¬†door de vulkaan te sluipen, de broo’s in alle stilte beetje bij beetje uit te schakelen.
Dat is niet helemaal gelukt, zoals je je misschien kan voorstellen…
Plan was gemaakt door Kim en liep nog vrij aardig in het begin: slilence sphere op groepje wachters, deur open, Duitse granaten erin, doorlopen en iedereen aan de binnenkant

Tengu

van de vulkaan zo snel mogelijk uitschakelen. Tijdens het gevecht horen we zelfs nog: Boem, boem! Het lijkt erop dat iemand de boobytraps heeft laten afgaan,, hopelijk een tovenaar. Hoewel we geluidloos te werk gaan vanwege de silence sphere is het niet lichtloos en zeker als Isnurd een bewaker vlammend rond laat rennen zijn de bewakers op een gegeven moment wel gealarmeerd. Niettemin weten we door te stoten tot de overkant (een bezeten Aelus met ons mee slepend) waar we een trap naar beneden verwachten op grond van eerdere vulkanen. Ik raak nog even posessed, maar gelukkig weet het zwevende hoofd van Peer mij te bevrijden. In de gang zijn trappen links en rechts en beneden komen ze uit op een andere gang die recht de vulkaan uit gaat. Een goede uitgang wellicht. (en was een mooie ingang geweest als we die eerder ontdekt hadden)
We gaan terug naar boven terwijl Kim de gang verder onderzoekt. Boven gaan we een gang in maar stuiten op een rij van schilden met reuze slarges die Naginata’s dragen en andere met kruisbogen. Achter ons zwelt het geluid van oprukkende bewakers die ons gaan achtervolgen. Het wordt penibel.
Kim gaat terug en ziet dat de treden van de trap nu verdwenen zijn. Een val die een beetje te langzaam werkt? hij besluit zich te vermommen als slarge, maar hoewel hij dat meestal goed kan, werkt er iets nu niet goed en komt hij ons in zijn onderbroek tegemoet met zijn broek als soort staart achter zich aan slepend. Zelf lijkt hij te denken dat hij supergoed vermomd is. De verleiding is groot om niets te zeggen, maar uiteindelijk waarschuwen wij hem toch maar en gaan we ten aanval. De darkwal van Isnurd beschermt ons en ik laat voor de eerste keer mijn Wind elementen vechten! Dat helpt goed en we weten de muur van schilden te slechten en de reuze slarges naar achter te dwingen.
Opeens verschijnen uit het niets twee Tengu voor Donderdag en Kim. Die zijn moeilijk te bevechten want ze komen uit het niets, slaan zo goed dat je harnas het niet tegenhoudt en zijn ook zo weer verdwenen. Alean wordt doormidden gehakt, maar omdat we allemaal bloed doneren redt hij het in zo’n korte tijd dat hij blijft leven. ¬†Mijn elemental wordt ook geraakt dus ik laat hem bijtijds weer teruggaan in mijn zwaard. Uiteindelijk weten we alle vijanden daar (behalve de Tengu’s) uit te schakelen en zien we twee hekken die horizontaal (als een luik) op de grond liggen met een trap daaronder. Kim en ik weten de sloten te kraken en we kunnen verder naar beneden.
Daaronder verwachten we de broopotten…

Niet vergeten:
Ook deze treden klappen misschien weg
Tengu’s komen misschien nog terug
Ons beschermen tegen broo-besmetting
Homing device kopen/vragen/stelen
Thieve-tools kopen