Aantekeningen Peer

Het is Windsday, Fertility week, Sea season.
We gaan op weg naar Santa Rivera.
De grens tussen het Centrum en deze “arm”van de zonnedauw (Abarous) wordt gevormd door een bergketen. De rivier die we volgen stroomt door de bergen. In het rivierdal horen en zien we donder en bliksem. Oei. Stress. Gaan we langs de rivier en de oorzaak van de donder of door de mist over de bergen? We besluiten de Griffins achter te laten bij Bob en de donder te onderzoeken. Het blijken reuzen te zijn Size 150. Een stuk of 20. Het kost 10.000 gp om langs deze douaniers te komen. Of een item waar power in zit. Hebben we niet… dus we vliegen om. Geen probleem (gek genoeg). na ongeveer 20 dagen sinds bovenstaande dag komen we aan bij het dorpje Dorspont in de naast gelegen “arm” langs de rivier.
Het wordt ons steeds duidelijker dat alle rivieren steeds smaller en “droger”worden. De rivier is nu zo droog dat het echte zorgen baart.
Zonder tijd te willen verliezen gaan we de burgemeester (Nof) vragen of er nog iets valt “op te lossen”. Nof beweert geen last te hebben van acute probleemmakers.
Dus… we gaan door naar Sana Rivera.
We komen een groep demonstranten tegen die hun beklag doen over het zakkende water. Ze zijn op weg naar hun betreffende tempels. Grain Godess, River god, Pamalt. Carlo Doedeteloe biedt ons aan om met hen samen te reizen maar onze griffins zijn sneller.
Patrouille, leider heet Paolo, wil weten wie we zijn en of we die groep demonstranten kennen. Als we zeggen dat we ze niet kennen mogen we door.
Voordat we bij SR (Santa Rivera) aankomen zullen we nog langs 3 steden komen. Split, een stad waar twee rivieren samenkomen (river god), Mais (Grain Godess) en Garon (earth)
In mais praten we met gewone lui en die zijn tevreden, maar een beetje “eigen volk eerst”. In de graantempel spreken we met Emma (hoge priesteres) die meegeeft dat het succes (hier) te danken is aan de hogepriester(s)
in SR en dat komt wellicht door nieuwe kennis. De priester heet Aguos.

Veel gebeurd.
Maar toen zagen we Zoësh. Luchtschepen bouwen gaat wel ooit lukken maar moet nog verder worden onderzocht. Mensen uit Surlt en Poort gaan helpen om meer boeken te bemachtigen.
Axel     – Humakt
– Orlanth
Isnurd – Foria
– Lankhor Mhy
Don      – Lankhor Mhy
Alean   – Gorlana Aroy
– Foria
Peer      – Lankhor Mhy

We gaan eerst naar Lankhor Mhy. De priesteres heet Delphina. De vragen over het “rode pad”worden doorgespeeld aan Benito. Het begint bij de dwergen waar we het gevonden hebben “het balkon” Honderdan jaren geleden afgesloten. Het pad v.h. rode blad leidt naar Belri. Het was de oude geheime poort naar Belri. We krijgen een kaart.
Belri kan de vorm hebben van een Wolfskers, klimop of een derde plantsoort. Het vermoeden is dat alle west gelegen planes in handen zijn van Evils / Enki.
Lankho Mhy priesters kunnen een spreuk op 4 van ons doen om in voortdurend contact met hen te staan om te vragen te stellen over wat we zien en meemaken.
Enki en Banspulatio zijn een soort goden.

Het Bald groeit aan de boom in centrum
Ieder wezen (dus ook Enki) is te vermoorden
Lankor Mhy vindt het doden van Enki niet perse de beste oplossing

Tot zover de aantekeningen van Peer.