De eerste Donderdag

15 jun

Aanwezig Alean (Mees)  Peer (Ruben) Kim (Jeroen), Storm en Ramon (Cas voor het eerst!)
Voor we vertrekken naar het tijgerbos neemt de elf Chol ons mee naar geneeskrachtige bronnen om aan te sterken. De bronnen worden ook wel Sadpics genoemd. We rijden door een kloof en komen bij een grenspost waar een oude elf ons gelast onze spullen achter te laten. Ook onze kleren, maar we krijgen wel doorzichtige (!) pijen om ons te kleden.
na 5 min komen we bij een gouden poort ven twee bomen die in elkaar vergroeid lijken. Alean raakt de poort aan en het voelt goed hoewel hij wel een powerpoint kwijt raakt. Peer en ik doen hetzelfde. Er zijn 7 baden en die staan voor Kracht, Intelligentie etc. We kiezen allemaal als eerste het bad met de eigenschap die we het belangrijkste vinden, ik kies uiteraard Appearence. Het bad lijkt inderdaad mijn uiterlijk te verbeteren. Daarna gaan we samen in het volgende bad zitten en ik Alean en ik krijgen een mooie droom. Ik droom over wat weleens een doel in mijn leven zou kunnen zijn. Daarna zie ik dat we ons een weg door de jungle hakken en Peer steeds verder weg raakt tot hij helemaal uit het zicht raakt. Daar eindigt mijn droom. Later blijkt dat de andere ook dergelijke dromen hebben, Alean droomt dat Kim wegraakt, Kim dat  Isnurd, en Peer dat hij zelf achter raakt. Hoewel we meerdere baden gebruiken kunnen we alleen de eerste en nog 1 eigenschap echt verbeteren. Achteraf hadden we de baden in de juiste volgorde moeten bezoeken: S(tr)A(pp)D(ex)P.I.C.S. Als we het kuuroord verlaten blijkt daar onze oude vriend Ramon te zijn die ons is achterna gereisd!
We krijgen ook nog 11 flesjes met verschillende healings mee.
Als we terug zijn bij Oberon krijgen we nog een erehaag waar veren en blaadjes worden gestrooid (+ 10 hide) en bogen! ik krijg mijn eerste boog.
We vertrekken naar het tijgerbos. Vlak voor het bos moeten we nog een kloof over springen met gloeiende lava. In de jungle gaat het goed (we zien een tijger en doden hem) tot we na een paar dagen ’s ochtend rond het kamp meerdere tijgers horen sluipen. Ik probeer ze te verjagen met vuur, maar dat lukt maar matig ondanks de molotov coctails die ik van Kim krig. De rest van de ploeg doet het beter en de ene na de andere tijger bijt in het stof. We villen er 4 en verstoppen de huiden. We gaan verder en kruisen een pad, maar gaan rechtdoor. Opeens zien we een aap mop het pad. Alean gaat met hem praten maar dat loopt wat stroef: Alean: “Wij komen voor een nieuwe koning” Aap: “Hoezo, wij willen geen nieuwe koning”…   Na een tijdje wordt er een reuze tijger bij gehaald en die maant ons te vertrekken. We gaan maar terug naar de kruising en nemen een ander pad. Daar komen we ook twee gorilla’s tegen maar als we ze verzekeren dat we het bos verzorgen laten ze ons door. Ook twee tijgers die ons later lastigvallen kunnen we overtuigen dat we het bos geen kwaad doen en ook zij laten ons met rust. Bij een nieuwe kruising gaan we naar links en worden onverwacht aangevallen door een tijger! Peer wordt keihard geraakt en is meteen bewusteloos! Ik probeer een mindlink scroll maar heb geen geluk en deze mislukt. Alean valt de tijger aan maar dat gaat goed mis; Alean wordt opengereten door de tijger en is bijna dood. Dan sta ik alleen tegenover die toch vrij grote tijger en mijn zwaard is niet eens gebladesharpt. Ik gooi in wanhoop met het doodpoeder dat ik nog heb maar hij lijkt slechts verstoord. Ik gooi een tweede keer en gooi nu precies goed: hoewel zo’n tijger normaalgespoken dit moet overleven heb ik zo goed gegooid dat hij dood neervalt! Ik weet Alean en Peer te healen en we kunnen opgelucht ademhalen dat we dit hebben overleefd.
Het is nu wel duidelijk waarom dit bos het tijgerbos wordt genoemd. Ik kan geen tijger meer zien zo langzamerhand!