Bans troon glorierijk is een anagram

Aanwezig Alean Arnith (Mees)  Peer (Ruben) Kim (Jeroen), Storm en Rinus

 

Welke tijd leven we eigenlijk? Ik heb begrepen:

Quest time, earth seizoen, freece day death week – wat dat ook mag betekenen.

 

Het gevecht met de reuze krokdillen is nog niet voorbij! Er komen er nog 6! Daarbij komt dat Eerst Rinus verlamt wordt, daarna een elf en daarna Alean. Ik zie een schim wegrennen in de bosjes en ga er achteraan. Rinus ook maar die gaat via de etheral. Het blijken gifpijltjes te zijn die de schim blaaspijpt. De schim weet te ontsnappen, want ik voel me een te gemakkelijk doelwit, en het lijkt me verstandiger om bij elkaar te blijven. Kim begint met het opensnijden van de dode krokodillen en vindt een armband. Ik vind een diamant. We nemen een staart mee voor kroko-sate vanavond. We trekken door naar de jungle, maar de jungle-bewoners volgen ons. ’s Nachts maken we bivak op een eilandje maar gaan niet bij het vuur slapen, maar even verderop. Met een omtrekkende beweging zwemmen we naar de vaste wal waarbij  Alean bijna verdrinkt! Peer en ik krijgen een gifpijltje in ons, maar Peer is immuun voor gif en heeft er geen last van. Ik zelf helaas wel en zak tegen een boom in het stikdonker in elkaar. De blazer van de pijltjes vlucht en wordt achterhaald, maar als hij behendig door een veld hink-stap-springt lukt het hem om te ontsnappen want  daar staan Peer en Alean in dat veld met polletjes waar ze niet goed uitkomen. Ze raken gedesoriënteerd en lopen te zwalken waardoor ze steeds weer terug komen op de plek waar ze van vertrokken. Uiteindelijk blijken de polletje wezens met gras op hun rug en zijn ze erg lief. We vinden ook nog wat spullen, ik een oorbel met 5 MP.

 

We trekken verder naar het land van de elfen. De 1e grote stad die we tegen komen is Houten (mensenstad), Vierbrug, de hoofdstad bezoeken we niet. Daar zou wel een Foriatempel zijn. Na Vierbrug komt er nog een stad Zoet. We komen bij een rivier en van links naar rechts stroomt. Als we daar over heen gaan komen we bij het dorp Oberon. Het is een klein tropisch dorpje met tentwoningen.

 

We zijn welkom Elariys is de oudste en wijste elf, de jongere leider is Zisdolan.

We komen een kaartmaker tegen die zijn kaart bijna af heeft en Kim laat de armband onderzoeken.

Die draint hitpoints en het blijft onduidelijk waarom.

 

Opeens weten we (met name Kim) de woorden te ontraadselen! Bans troon glorierijk is een anagram van kroon linar tijgerbos! En het bos iets verderop wordt op de kaart getekend als een tijger!

We kunnen op weg om de elfen kroon te zoeken, een avontuur dat vast de nodige publiciteit oplevert, dus op pad!