Magic Morons geven zich over!

Aanwezig: iedereen
(hoewel Peer en Alean niet gespeeld hebben, Ruben en Mees speelden npc’s Yves en Senso)
We probeerde tijd te winnen doordat ik de aandacht naar me trok en riep dat we garantie wilden voordat we ons overgeven dat onze vrienden dan inderdaad in leven zouden blijven. Van die “onderhandelingen” heeft Kim gebruik kunnen maken door superklein te worden, maar het kostte wel het leven van de Elvenkoning want die werd voor onze ogen de keel doorgesneden om aan te geven dat ze geen grapje maakte. Uiteindelijk hebben we ons overgegeven en werd alles van ons afgepakt, we stonden bijna naakt midden in de arena. Ook Kim werd uiteindelijk ontdekt en in een klein hokje gestopt. Een tovenaar Karl en een sjamaan scande ons. We werden allemaal in een aparte cel van 2 bij 2 meter gezet. 1 voor 1 werden we eruit gehaald en werden tattoos onklaar gemaakt en ingeslikte stenen uit onze lichamen gehaald, maar wel op een nette manier met zo min mogelijk blijvende schade. Kim wist iemand te overtuigen dat hij uit dat hokje gehaald moest worden en toen lukte het hem om te vanishen en de tovenaar in zijn nek te gaan zitten met de bedoeling om zijn nek te breken. Ondertussen probeert de minotaur Yves de deur in te beuken. Het breken van de nek van tovenaar Karl lukte niet meteen, maar Kim wist wel, inmiddels weer groot geworden, de balk van de deur van Yves te trappen. Terwijl Kim beschoten werd met Magic Missiles van de Chirurgijn wist Yves door de deur te breken. Kim wist de tovenaar waarschijnlijk te doden. Even leken we aan de winnende hand, maar toen werd Yves befuddled en Kim werd even later gedood door de sjamaan. Ondertussen liep er ook nog water de cellen in. Enfin, we kregen te horen dat we waren uitgenodigd voor een etentje diezelfde avond en bleven tot die tijd rustig. Even later kwam Rob die ons kleedde en naar de eetzaal bracht. Ondertussen heb ik nog een Orc gerold en die heb ik een beurs me schelpen lichter gemaakt.
In de eetzaal herkende sommige van ons Bop Natalius (een anagram van Banspulatio, de grote tovenaar, ontdekker van de gifwoorden). Hoofd van de tafel zat Mark (lijkt hij nou op iemand?) die ons een voorstel deed. In die zaal zaten ook de tovenaars Tsaber, Pedra, Hagel, Bop vd Zee (wilt plane) en Ding (vrouw, Indonesisch achtig) een oudere wetenschapsvrouw Zinta, Sjamaan Tony, chirurgijn Maerlant en dito Busta. Veder dus iemand die op Bob Natalius leek, maar zich voorstelde els Tovenaar Adriaan Vlok, broer van Magnus Malan.
Ons werd de opdracht gegeven om de Helmet of teleportation te brengen in ruil voor het leven van onze vrienden. Die zou dan zijn voor hun leider Enki.
Wij vragen bewijs dat onze vrienden nog in leven zijn en krijgen ze later te zien in een andere ruimte door glazen bollen. Peer zit vastgebonden op een boot met 1 mast die op een ondergrondse rivier lijkt te varen met de stroom mee. Alean zit ook in die boot, in het vooronder. Zijn rechter arm is verbonden. Verder zitten er Brews op die boot, heavy dudes en een man in een cloak.
We proberen tijd en spullen te onderhandelen voor deze missie en krijgen 1 maand.
De volgende dag krijgen we kleren (broek, vest, kiel en schoenen) en worden op muildieren geblinddoekt en gebonden vervoerd en gedropt. Als we ons los hebben weten te maken blijkt er nog een juten zak te liggen met een schild, 6 stokken en 6 dolken.
We gaan wat gangen in en volgen een spoor van brews. Opeens houdt de gang op en verdwijnen de voetsporen. We kunnen niet ontdekken waar er een doorgang is. Ik vermoed dat de schelpen er mee te maken, maar heb geen idee hoe die te gebruiken. We gaan andere gangen in en lopen door half ondergelopen gangen. Ergens in een uithoek zitten 5 brews op wacht bij een vuurtje. De minotaurus voert een show op waarbij hij speelt dat hij een gewond dier is, om vervolgens een hoop speren van de brews te moeten incasseren. Nu is hij wel beserk en stormt op de brews af en neemt de een na de ander op de horens. De rest neemt ook nog 1 of 2 Brews voor zijn rekening en ik weet daarbij nog mijn acrobatiek te gebruiken door via de muur achter een verbaasde brew draaien. Aan de wapens hebben we uiteindelijk niet zo veel er is een kort zwaard voor Isnurd en een hellebaard voor Yves en we vinden daar ook nog wat schelpen. Senso loopt een ziekte op. Hij krijgt de schudderitus (the Shakes). We vervolgen onze weg en vinden een sterke stroming en later de rivier. We vinden een pad dat omhoog loopt en volgen dat. Er liggen verschillende doden en gestripte brews langs de weg en later het onthoofde lijk an de koning, dat we meenemen. Uiteindelijk komen we in de buitenlucht. Het is het einde van de clayday en we komen langs het elfenkamp dat verlaten is of uitgemoord. We vinden daar ook een gat in de grond waar brews uitgekomen zijn of waardoor ze het elfenkamp hebben laten instorten. De stad is zwaar gehavend, maar de gevechten zijn gestopt omdat de brews het gevecht verlaten hebben. De noordkant van de stad is verlaten en nauwelijks te bereiken. De tempeltoren is niet meer te zien en de westkant van het kasteel is plat. We worden wel met eerbied ontvangen en kunnen ons hier ongetwijfeld opknappen en van wapens voorzien, maar dat is iets voor later, nu moeten we eerst een plan maken, wat te doen? Onze vrienden redden? De ceremonie uitvoeren? Ik snak ernaar om mijn familie te bezoeken of in ieder geval te vernemen of alles goed met ze gaat. Mijn shows en trucs lijken me steeds kinderachtiger en onzinniger toe sinds ik met de MM optrek.