De Glorieuze Intocht

Vandaag was de glorieuze intocht van de Magic Morons in onze hoofdstad Terdan.
De 3 dames (Đồng hồ (rood) Orasan (blond) Zegar (blond) voorop. Daarna glorieuze ik, daarna de ranger Peer Parma (Ruben) met de beker van peace – goblet of peace – als trofee op zijn paard. Die beker heeft zelfs een extra gloed meegekregen (dmv magische prisma) daarna Alean Arnith (Mees) de twee dwergen en drie samurais (senso en Henku en natuurlijk Kim Yuk Su(Jeroen)).
We werden koninklijk ontvangen door Ikam Terdan (koning) en Sam (nieuwe generaal nu Tor verdwenen was) Verder waren aanwezig Manolin (koning van de elven) en een minotaur Yves, 2 trollen en veel meer.
Na dat ik de festiviteiten had geopend met een mooie truc gingen we naar het zuidelijk deel van de stad waar het paleis is. Daar gingen we vrijwel meteen naar het badhuis waar we ons omkleedden (wel hield ik een stel kaarten tussen mijn billen) en waar Peer de peacemaker niet mee naar binnen bracht, maar in zijn zadeltas liet met zijn hoofd als bewaker of zo iets geks!
In de badzaal begonnen de informatieve gesprekken. Het blijkt dat er legereenheden zijn gelokaliseerd in het westen! Een grote (5000 tot 10.000 man) en een iets kleiner (3000 tot 5000).
Ook is er een legereenheid in het noorden dat het dwergenleger dat daar zit bezig houdt. (als ik het goed heb onthouden) We waren bezig een plan uit te denken (waar wil je dat de slag plaatsvindt?) toen ik opeens flauw viel. Bijna iedereen was daar flauwgevallen en sommige bleven er zelfs in!
Toen ik bijkwam Had Kim de koning gered en een trol de deur open gebeukt. Er was in onze spullen gesnuffeld, mijn rugzak en die van Kim lagen onderste boven en die van Alean en Peer waren weg!
Ik ben als een gek naar de zadeltassen gerend en Peer kwam daar ook maar de goblet of peace was nog veilig. Ik ben naar de kroeg “de mast” gereden en heb daar met Terg gesproken die me naar Pedro bracht (in het geheime hol). Die was geërgerd dat er zonder zijn medeweten werd geroofd en gaf Nkweku de opdracht die uit te zoeken. Ondertussen had de rest van de MM (Magic Morons) ontdekt waar de dieven naar toe waren gevlucht (onder het badhuis door het afvoerkanaal) en kwamen uit in de rivier maar daar liep het spoor dood. Toen we later over de brug liepen richting het park gingen Peer en Kim op vliegende beesten de rivier nog wat verder onderzoeken en ondertussen werd ik ingelicht door Mustav dat er een sloep was gevonden in de rivier iets ten westen van de stad. We zijn daar gaan kijken en vonden er Nkweku die wist dat er twee donker geklede mannen waren opgewacht door 2 man en 4 paarden en naar het noorden waren gereden. Wij gingen er achteraan. Vonden de 2 “paardenbrengers” dood in een bosje en later kwam er een ruiter aan die vertelde dat ze de inbrekers gevangen hadden. Toen die kwamen bleek er 1 dood, maar de rugzak van Peer was terug en de meeste spullen van Alean ook. Op de terugweg hebben we de levende ondervraagd, maar die bleek zichzelf dood te kunnen laten gaan als hij moest praten en dat deed hij (seal tongue spreuk van de Lambsabi – zie cultsbook). Hij heeft niets over zijn opdrachtgever gezegd.
Wij hebben de lijken bij de koning afgeleverd (volgens mij hebben we het plan om te zeggen dat er nog 1 in leven was niet uitgevoerd aangezien de opdrachtgever waarschijnlijk weet dat hij toch niet gaat praten) en daar bleken de elven nogal boos over de slechte beveiliging. De mm hebben de zaak wat gesust en zijn naar het plein gegaan om met Jesper, de priester van de River God tempel op het grote plein te praten. Die wist te melden dat er een groep van de gegoede burgerij was die ontevreden was over de huidige gang van zaken. (een overgang van het Babeester Gor naar het Storm Bull geloof – noot van DM) Ook kregen wij door dat er een gat was gevonden in het park waar niemand in durfde (?) maar dat bewaakt wordt door leden van het gilde.
Toen opeens klonk er een alarm: misthoorn. Er bleek een dichte mist uit het oosten naar de stad te drijven. Toen ik naar de kade ging om te kijken zag ik dat de mist onnatuurlijk was; hij werd steeds donkerder tot aan zwart en voelde ook steeds kouder.
Ondertussen zagen de andere mm enorme vogels (Roc birds!) over de rivier vliegen en die vogels lieten grote rotsblokken los boven de bruggen zodat deze instortte. Kim is nog achter 1 vogel aan gegaan en heeft deze verwond maar dat mocht niet echt baten. Toen begon het plein enorm te schudden en gedeelten stortten in. De hele City Gods tempel op de heuvel werd door de aarde verzwolgen! (Jesper rende zijn tempel in en begon te bidden) De andere mm renden naar de kade maar zagen nog wel dat er brews uit het gat op het plein begonnen te kruipen. Ik had aan Pedro gevraagd of hij schepen naar het meer wilde sturen om de oorzaak van de mist te vinden en aan te pakken en dat deed hij. Daarna wilde ik naar de toren rennen want daar staan ballista’s op en dat is misschien een goede manier om die reuze vogels te beschieten of af te leiden, maar belangrijker: als ik op die toren sta te vechten ben ik goed te zien vanuit de hele stad. Ik moet dan wel opletten dat ik mooi wordt aangelicht door het vuur van de vuurtoren. Ik was nog niet op die vuurtoren toen we stopten met spelen.